Hlavní obsah

Duda? Nechytatelná střela to nebyla, uznal Vaclík

Žilina

Před více jak dvěma lety prožil proti Slovensku vítězný debut v reprezentaci, v úterý večer proti stejnému soupeři odcházel gólman Tomáš Vaclík z trávníku v Žilině zklamaný. Věděl, že na rozhodující brance Slováků nese podíl, když nezkrotil nepříliš umístěnou ránu Ondreje Dudy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík (vlevo) a Lukáš Vácha po přátelském utkánív Žilině.

Článek

„Ta střela asi nechytatelná nebyla, měl jsem si s ní poradit určitě líp. Musím se kouknout na video, co se stalo. Čekal jsem, že balon na mokrém terénu sklouzne, ale on vyskočil vysoko a přeskočil mě," povzdechl si Vaclík. Už v prvním poločase prožil těžkou chvilku, když po střele Petera Pekaríka byl už překonaný, situaci zachránil na brankové čáře Theodor Gebre Selassie.

„Hodně jsem si oddechl, už bych na míč nedosáhl. Reagoval jsem na první střelu, co šla po zemi, někdo z kluků ji přizvedl. Jak jsem se otáčel, uviděl jsem Thea, jak to odkopává. Bylo to velké štěstí," uvedl Vaclík, podle kterého by zápasu spíš slušela spíše remíza, přestože domácí byli nebezpečnější.

„Slováci si vytvořili spoustu náznaků šancí, ale žádnou vyloženou. Je škoda, že jsme prohráli, že tento desetidenní sraz končí rozpačitými výsledky," podotkl 26letý brankář. Vzhledem k mnoha změnám v sestavě odehrál podle Vaclíka tým dobrý zápas. „Když nastoupí hráči spolu poprvé, je to jiné, nikdo neví, co od druhého čekat. Ale myslím, že jsme si s tím poradili dobře," tvrdí Vaclík.

Slováci to brali prestižněji?

Naopak Slováci nasadili největší eso Marka Hamšíka, stopera Liverpoolu Martina Škrtela i další opory. Byli Češi překvapení, že soupeř pojal utkání jinak, než jako test? „Jejich trenér měl takový záměr, už odpoledne jsme věděli, že tito kluci nastoupí, byli jsme na to připraveni. Slováci to pojali jinak, my jinak, v tom bych problém neviděl," pronesl Vaclík.

V Žilině celý den pršelo, kapky se na aktéry snášely i během duelu, terén tomu také odpovídal. Byl podmáčený, kluzký, nevyzpytatelný. Podle českého brankáře však na to, jaké panovaly klimatické podmínky a jak vypadal trávník, viděli diváci solidní zápas. „Týmy se s terénem popasovaly dobře, bohužel nás to jednou zradilo," uzavřel Vaclík.

Reklama