Hlavní obsah

Nejdřív přebral spoluhráči manželku, teď je Icardi vycházející hvězdou Nerazzurri

Milán

Je mu teprve jednadvacet let, ale už se o něm mluví v superlativech - Mauro Icardi je dalším z obrovské líhně argentinských fotbalových talentů. Ještě před několika měsíci sice plnil titulky bulvárního tisku, když svému krajanovi a někdejšímu spoluhráči ze Sampdorie Janov Maximu Lópezovi přebral manželku, teď už se o hráči Interu Milán píše jako o neomylném kanonýrovi, který zahájil sezónu italské Serie A ve velkém stylu.

Foto: Profimedia.cz

Maxi López (v modrém dresu) odmítl v polovině dubna podat ruku Maurovi Icardimu. Přebral mu totiž manželku.

Článek
Fotogalerie

Zatím je nevybroušeným diamantem v kádru Nerazzurri, prorokují mu však velkou slávu. Podobně jako Lionel Messi pochází Icardi z Rosaria, svým herním projevem, drzostí a agresivitou na trávníku však napodobuje jinou argentinskou hvězdu Carlose Téveze z Juventusu. Stejně jako kapitán současné argentinské reprezentace to Icardi zkoušel v barcelonské akademii La Masia, jenže tam mu pšenka nekvetla a tak se vydal na Apeninský poloostrov.

Své angažmá v Serii A začal v Sampdodii Janov, kde se během dvou let vypracoval v nepostradatelného hráče prvního mužstva. Na severu Itálie se potkal se svým krajanem Maxim Lópezem, avšak nedlouho po společné dovolené vyplula na povrch první aféra. Icardi před loňskou sezónou odešel do Interu a López se v prosinci rozvedl s argentinskou modelkou a zpěvačkou Wandou Nara, se kterou měl dvě děti. Ta okamžitě našla útěchu právě v Icardově náruči.

Aférou žila celá Itálie. Když se oba týmy v dubnu střetly, nepodal López svému krajanovi ruku. V zápase pak zkušenější z Argentinců zahodil penaltu a Inter díky dvěma Icardovým gólům vyhrál 4:0.

Mauro Icardi v předešlé sezóně nastřílel za Nerazzurri devět ligových branek a v květnu uspořádal s Wandou Nara svatbu.

Čtyři zápasy, šest gólů

Momentálně je Icardi hlavní útočnou hvězdou týmu, jeho krajan a vicemistr světa Rodrigo Palacio bude mít co dělat, aby si znovu vybojoval místo v základní sestavě. Při víkendovém vítězství nad Sassuolem 7:0 zaznamenal jednadvacetiletý mladík hattrick a v dosavadních čtyřech letošních startech za Inter už Icardi nastřílel šest branek.

Inter vyrovnal své nejvyšší vítězství v italské lize a o Icardim se už konečně píše hlavně v souvislosti s fotbalem.

„Jsem nesmírně šťastný, podařilo se mi dát hattrick a ještě ke všemu před našimi fanoušky. Ještě mě čeká spousta práce, ale s celým týmem tvrdě pracujeme a chceme se neustále zlepšovat,“ prohlásil Icardi, který už má na svém kontě i jeden start za seniorskou reprezentaci Argentiny.

Nová smlouva na dva milióny eur

Na stole má navíc nabídku nové pětileté, po finanční stránce výrazně vylepšené smlouvy. „Je nesmírně talentovaný a pracovitý. Vůbec mě nepřekvapuje, že podává takové výkony,“ nechal se slyšet trenér Nerazzurri Walter Mazzarri.

Ročně by si Icardi měl v Interu přijít až na dva milióny eur (asi 56 miliónů korun), což je dvojnásobek jeho současného přijmu. Nerazzurri už si svůj klenot pojistili minimální výkupní klausulí, která je podle italských médií 33 miliónů eur. Icardi, který ještě v juniorském věku nastřílel přes 500 gólů, nastartoval svou profesionální kariéru velmi slibně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články