Hlavní obsah

Řepka: Rekordman v počtu červených

PRAHA

Obránce Tomáš Řepka dostal už 16 červených karet. A to jsou v tomto výčtu započítána jen vyloučení v zápasech českého reprezentačního áčka a do 21 let a v ligových zápasech za Ostravu, Spartu, Fiorentinu a West Ham United.

Článek

V evropských pohárech vyloučen nebyl, v národních pohárech se podařilo v archívech najít jediné vyloučení, a to ve čtvrtfinále Poháru ČMFS na jaře 1995, kdy byl jako hráč Baníku vyloučen v Hradci Králové.

Ve své profesionální kariéře tak spatřil Řepka červenou kartu celkem sedmnáctkrát. Podle dostupných pramenů se jedná o světový rekord. Nedělní v 1. minutě patří k nejrychleji uděleným červeným, jakou hráč v utkání dostal.

Svoji první červenou v nejvyšší soutěži dostal už v osmnácti letech na podzim roku 1992, když Ostrava hrála v Hradci Králové. Ve West Hamu stihl dvě červené za tři ligová kola, vyloučen byl hned při své premiéře v týmu.

Smutně ho proslavila červená ve čtvrtfinále ME do 21 let na Strahově za zbytečný faul na Španěla Raúla. UEFA ho potrestala na dva zápasy a přišel tak o účast v seniorském týmu na ME 1996.

Spartě chyběl čtyři kola

V roce 2001 v baráži o postup na MS v Belgii byl vyloučen poté, co se ohnal po Goorovi, ač sudí odpískal faul na Řepku. Tímto činem působení v reprezentaci uzavřel. Spartu oslabil kvůli kartám v boji o titul už loni na konci sezóny. Chyběl jí i v té probíhající první čtyři kola, dvě kvůli přenesenému trestu a dvě kvůli zranění.

Nastoupil až v 5. proti Olomouci a v 6. byl v Teplicích vyloučen, po čemž následoval trest na sedm utkání. Dva zápasy si „odseděl“ v poháru. Do ligy naskočil ve 12. kole v Mostě. Patnáct kol pak nedostal ani jednu žlutou kartu. Až přišel nedělní exces s brněnským Bestou...

Řepkova vyloučení
Baník Ostrava1
Sparta Praha3
AC Fiorentina5
West Ham United4
Česká reprezentace2
Český tým do 21 let1

Reklama