Hlavní obsah

Mizérie Jihočechů nemá konce. Prohráli i s Bohemians a pořád jsou bez bodu

Jihočeská mizérie nemá konce. Kotrbovi svěřenci padli na podzim počtvrté v řadě, neboť prohráli v Praze s Bohemians 1:2 a zůstávají uvězněni u dna tabulky bez jediného bodu. Českobudějovický trenér, generální manažer a spolumajitel klubu v jedné osobě Jiří Kotrba sice avizoval už před zápasem s klokany, že chce na lavičce pro velké pracovní vytížení skončit, jenže po čtvrté prohře v řadě ví, že by problému stejně neutekl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marek Nikl z Bohemians 1905 (vlevo) se snaží zblokovat střelu Hudsona z Českých Budějovic.

Článek

S chutí a i docela aktivně sice Jihočeši začali, už po deseti minutách je ale elán přešel. Nebo jim ho spíše sebrali klokani, kteří po opatrném vyčkávání přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, přidali na pohybu, zvýšili důraz a na bránu českobudějovického Kučery pálili ze všech pozic.

Parádní Bálkovu ránu ještě stačil gólman Jihočechů vyrazit, rány Moravce a Škody šly mimo, ovšem v 28. min. trefil Bartek šibenici a Bohemians zaslouženě vedli. Jejich euforie z gólu byla ovšem tak veliká, že hned vzápětí nabídli Brazilci v českobudějovických službách Sandrovi vyrovnání, jenže ten ve víc než slibné šanci netrefil bránu.

Klokani vytrestaní pětibrankovým debaklem v minulém kole v Jablonci i zmiňovaným zaváháním si na výpady hostů začali dávat větší pozor. Ovšem jen do přestávky, neboť dvě minuty po ní otevřeli před svým někdejším spoluhráčem Klesou korso jako na vylidněném Václaváku. Ten uvolněným prostorem nepohrdl a protože ani stoper Nikl ho ve vápně nezastavil, postaral se o vyrovnání.

Fanoušci Bohemians 1905 si užívali duel s Českými Budějovicemi.foto: Právo/Jan Handrejch

Domácí hráče laciný gól správně vytočil, takže už po třech minutách odpověděli. Zase Bartkem a trefou hodně podobnou té Klesově. Sice z úhlu, za to však dobře mířené, takže Kučera se po ní natahoval marně.

"To jsme celí my. Sotva vyrovnáme, po fatální chybě nabídneme soupeři laciný druhý gól," zlobil se na spoluhráče kapitán Jihočechů David Horejš, jenž musel už po dvaceti minutách s poraněným kolenem střídat.

Jihočeši se sice v závěru pokoušeli o vyrovnání,  do pár náznaků slibných příležitostí se Hudson a spol. prodrali, mbylo to ovšem snažení platonické a v ofenzívě naprosto chaotické a hlavně sterilní, které jim proti soustředěně bránícím klokanů remízu přinést nemohlo.

„Je to pořád stejné. Kombinujeme, hrajeme, dostaneme soupeře pod tlak, a když konečně vyrovnáme, necháme si dát po fatální chybě druhý gól a musíme se prát zase,“ postěžoval si  českobudějovický trenér Kotrba na zápasy, jejichž průběh se na podzim opakuje a pro jeho tým končí prohrou.

Že by to ale na trenérské lavičce zabalil a uvolnil ji třeba svému kolegovi Františku Ciprovi, o tom neuvažuje. „Kdybych byl jen trenérem, odejdu z klubu a bude klid. Jenže já jsem i manažerem a spoluvlastníkem, takže v Budějkách zůstanu a problému se stejně nezbavím. Jen ho budu řešit v jiné funkci,“ měl i po prohře s Bohemianns jasno, že trenérem prostě zůstat musí.

Bohemians 1905 – České Budějovice 2:1
Branky: 28. a 50. Bartek - 47. Klesa. Rozhodčí: Mikel – Košec, Marek. ŽK: Žižka, Škoda, Růžička, Cseh - Hudson, Otepka, Klesa. Diváků: 2218. Poločas 1:0.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Žižka (68. Růžička) - Moravec, Borek, Budínský (85. Cseh), Bartek - Škoda, Bálek (74. Nešpor). Trenér: Medynský.
Č. Budějovice: Kučera - Novák, Horejš (20. Bakala), Lengyel, Vulin - Hudson ( 56. Stráský), Rýdel (78. Chirkin), Otepka, Sandro - Klesa, Ondrášek. Trenér: Kotrba.

Reklama