Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Žižkov 2:0Chramosta zařídil Mladé Boleslavi výhru nad oslabeným Žižkovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Chramosta 1 : 0
42. Chramosta 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi udrželi ligovou neporazitelnost i po 4. kole, ve kterém doma přehráli Viktorii Žižkov 2:0. Hlavní zásluhu na tom má útočník Jan Chramosta, který se postaral o oba góly, navíc se na něm už v 25. minutě vyfauloval hostující Bartl a hosté dohrávali o deseti. Boleslav tak bodovala v šestém ligovém utkání v řadě.

Článek

Boleslav se z mátožného vstupu do sezóny probrala výhrou 4:1 v Ostravě a na svůj týden starý výkon dnes navázala. Od začátku zatlačila Žižkov před jeho pokutové území a vytvářela si řadu šancí.

Kúdela s Bulutem sice ještě neuspěli, ale ve 23. minutě už udeřilo. Stoper Rolko poslal oblouček za obranu, hostující stopeři nepochopitelně nechávali míč brankáři, ovšem první tam byl Chramosta a lobem přes reprezentačního gólmana Vaclíka otevřel skóre. Zároveň si připsal svůj jubilejní 20. gól v lize. Již za dvě minuty Chramosta znovu unikal obraně, po kontaktu s Bartlem upadl a sudí Kovařík žižkovského beka přísně vyloučil.

Oslabený Žižkov se ještě více zatáhl, ale těsně před poločasem stejně podruhé inkasoval. Kúdela kolmou přihrávkou znovu oslovil Chramostu, ten udělal kličku Vaclíkovi a střelou z úhlu do prázdné branky pojistil vedení.

Po změně stran mohla Boleslav skóre několikrát navýšit, ale domácí hráči se předháněli v zahazování šancí. Neuspěl Kulič a Chramosta odmítl hattrick, když tentokrát na Vaclíka nevyzrál. Rolko sice dal po standardní situaci gól, ale byl v ofsajdu.

A když se na druhé straně z ojedinělé šance neprosadil Lafrance, který mířil z osmi metrů nad, skončil zápas zaslouženou výhrou domácích. Ti ve třetím ze čtyř zápasů nové sezóny neinkasovali a mají tak nejlepší obranu v lize.

FK Mladá Boleslav - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 23. a 42. Chramosta. Rozhodčí: Kovařík - Handlíř, Santarius. ŽK: Opiela, Kúdela, Janíček - Kalod. ČK: 25. Bartl (Žižkov). Diváci: 3516.
Miller - Kysela, Rolko, Janíček, Šírl - Wojnar (73. Štohanzl), Opiela, Kúdela (71. Procházka)- Chramosta, Bulut (80. Řezníček), Kulič. Trenér: Koubek.
Vaclík - Bartl, Procházka, Lafrance, Čermák - Kadeřábek (76. Kalivoda), Súkenník, Šťastný, Sivrič (46. Folprecht) - Nestorovski, Kalod (71. Musiol). Trenér: Pulpit.

Reklama