Hlavní obsah

Slovácko bez Petra a Trousila touží navázat na loňskou povedenou sezónu

Uherské Hradiště

S cílem navázat na vydařenou loňskou sezónu, v níž tým z Uherského Hradiště obsadil šestou příčku, vstoupí fotbalisté Slovácka sobotním duelem se Slavií do nového ročníku Synot ligy. „Rádi bychom se zase pohybovali v lepším středu tabulky. Tým zůstal takřka pohromadě. Z hráčů, kteří pravidelně nastupovali v základní sestavě, odešel jen Petr do Slavie. Místo něho jsme do zálohy získali Kaloudu z Dukly,“ informoval ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata (vlevo) a Tomáš Rada ze Slovácka bojují o míč.

Článek

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec věří, že mužstvo po mimořádně povedené loňské sezóně nepropadne uspokojení. „K tomu, aby hráči cítili větší tlak, bychom potřebovali širší kádr. Uvědomuju si ovšem, jaké jsou ekonomické možnosti klubu. Kluci mě zklamali mizerným výkonem v prvním poločase víkendové generálky proti Třinci (2:2), ale vyříkali jsme si to a na Slavii snad budeme stoprocentně nachystaní. Čeká nás na úvod těžký protivník, který hodně posílil, ale před našimi fandy chceme v premiéře rozhodně bodovat," říká odhodlaně Habanec, který už nepočítá v poslední době s málo vytěžovaným veteránem Trousilem, jenž odešel do druholigové Karviné, a do kádru se mu nevešel ani ofenzívní záložník Ondřejka, který si hledá nové angažmá.

V Uherském Hradišti zahájili v úterý rozsáhlou rekonstrukci stadiónu v souvislosti s pořadatelstvím mistrovství Evropy do 21 let v červnu příštího roku. „Zmodernizujeme hlavní tribunu či vstupní a kamerový systém. Přibude velkoplošná obrazovka a polepší si i novináři. Investici v hodnotě zhruba 139 miliónů korun by mělo z valné části zaplatit ministerstvo školství. Návštěvníci domácích zápasů nebudou nijak omezeni, ty nejnáročnější práce proběhnou v zimní pauze od konce listopadu do poloviny února," uvedl Krejčí.

Podle klubového ředitele nenadělala přívalová voda, která v pondělí po vydatném lijáku pronikla do tunelu, jímž vstupují fotbalisté na hrací plochu, žádnou škodu. „Vodu, která dosáhla výše 75 centimetrů, odčerpali přivolaní hasiči. Na nás pak bylo, abychom mokrý prostor vysušili. K žádnému poškození stadiónu nedošlo," tvrdil Krejčí.

Reklama

Související témata: