Hlavní obsah

Brňané věří, že nebudou mít starosti se záchranou

Brno

S touhou prožít klidnější sezónu než v předchozích dvou ročnících vstoupí fotbalisté Brna sobotním duelem v Jablonci do nového ročníku Synot ligy.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Zbrojovky Václav Kotal (vlevo) a brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Článek

„Věříme, že se nám tentokrát starosti se záchranou už vyhnou. Klub je ekonomicky i sportovně stabilizovaný a máme zkušeného trenéra Kotala, který dokázal mužstvo posunout herně výš," tvrdí ředitel brněnského klubu Zdeněk Kudela.

Zbrojovka se musí obejít bez obránce Pernici, jehož odlákal Jablonec, i ofenzivního středopolaře Skaláka, jemuž vypršelo hostování ze Sparty, a přesídlil do Mladé Boleslavi. „Pernicu by měl nahradit Jugas, jehož jsme získali z Příbrami. Je už hotovým ligovým stoperem. Na místě Skaláka bude pravděpodobně nastupovat Sýkora, který přišel na hostování ze Sparty," říká kouč Brňanů Václav Kotal, jehož mrzí zranění slovenského útočníka Slančíka, jenž přišel z Banské Bystrice. „Budeme ho postrádat zhruba tři týdny," slyšel od lékařů.

Trenér už naopak může počítat s uzdravenými Mezlíkem a Kaščákem. „Kaščák ovšem musí ještě dohnat značné herní manko. V přípravných duelech jsme moc gólů nedávali, ale šance jsme si vytvářeli. Snad v lize začneme góly střílet. Věřím, že můžeme skončit někde zhruba mezi osmým a desátým místem," přeje si Kotal.

Na úvod čeká Zbrojovku těžké střetnutí na hřišti notně posíleného Jablonce. „To bude pro nás ten nejlepší test. Utkání nám ukáže, jak na tom jsme. Zopakovat plichtu z minulé sezóny by bylo samozřejmě super. Avšak stěžejní pro nás budou pochopitelně především domácí zápasy," má jasno Kotal.

Reklama

Související témata: