Hlavní obsah

Ligový titul? Bude to boj mezi Spartou a Plzní, má jasno Dočkal

Praha

V minulé sezóně pomohl fotbalové Spartě k titulu sice „jen“ dvěma góly, ale především devatenácti asistencemi, což je nový rekord nejvyšší soutěže. Bořek Dočkal (25) by měl patřit k tahounům mistra za obhajobou i v nadcházejícím ročníku. Jen těch gólů by rád přidal víc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty během utkání s Plzní.

Článek

Oficiální znělka Synot ligy

Vstup do nové sezóny vyšel Spartě perfektně. Postoupila hladce do třetího předkola Ligy mistrů a získala Superpohár. Byl to úvod z kategorie snů?

Já bych to až tak nepřeceňoval. Vstup do sezóny se povedl tak, jak jsme všichni doufali, ale to nejdůležitější je před námi. Podstatné je, že začátek po přípravě, který bývá někdy obtížný, jsme zvládli.

Takže jste začali tak, jak jste na jaře skončili?

Doufejme. Je ale brzy to hodnotit po třech zápasech. Získali jsme všechny domácí trofeje, ale jako Sparta budeme muset potvrzovat kvalitu dlouhodobě a celou sezónu. Zápasů je před námi strašně moc. Cíle jsou jasné. Postup do základní skupiny Ligy mistrů a obhajoba domácích trofejí. Máme ale dost široký a kvalitní kádr, abychom se o to minimálně pokusili.

Dá se vůbec taková sezóna zopakovat?

Věřím, že dá, a uděláme pro to maximum.

Kádr se až na gólmany prakticky nezměnil, naopak ještě posílil. Změnila se ale atmosféra v kabině?

Nezměnila. Zdravé sebevědomí narůstalo v průběhu úspěšné sezóny. Myslím si, že na hřišti je to vidět, že tenhle tým spolu už něco odehrál a něco vyhrál. Například v minulé ligové sezóně jsme doma neztratili ani bod. To jsou drobnosti, které pak mohou pomáhat v těžkých zápasech.

V minulé sezóně jste vytvořil rekord v počtu přihrávek na gól. Ale posteskl jste si, že byste rád sám víc skóroval. První zápasy nové sezóny však naznačily, že dál budete spíš excelentním nahrávačem...

Zatím... Doufám ale, že nějaké góly dám. V těch zápasech jsem šance měl. Prvořadý je úspěch mužstva, pak vlastní pocit z dobře odvedeného výkonu. Osobní statistiky jsou až v pozadí. Po loňských lídrech tabulky střelců – Pepovi Hušbauerovi a Davidu Lafatovi – nepůjdu, my o to, kdo dá nejvíc gólů, mezi sebou ani nesoutěžíme, ale chci těch gólů nastřílet víc. Z pozice ofenzívního hráče bych měl být produktivnější.

Čekáte nějaké změny v rozložení sil v Synot lize, nebo to bude zase o Spartě, Plzni a „zbytku světa"?

Žádné změny neočekávám. Mladá Boleslav sice přivedla zajímavé hráče, takže tým by měl mít sílu, nicméně předpokládám, že to bude pořád především boj mezi námi a Viktorií Plzeň.

Obhájí fotbalová Sparta ligový titul?
Ano
55,6 %
Ne
44,4 %
Celkem hlasovalo 2460 čtenářů.

Reklama

Související témata: