Hlavní obsah

Liga se bude plánovat s větším předstihem, slíbil před jejím startem Lubas

Praha

S korigovaným herním schématem, z něhož vypadly pramálo oblíbené pondělní televizní ligové dohrávky, vstoupí v pátečním podvečeru pražským derby mezi Bohemians a Spartou nejvyšší domácí fotbalová soutěž do dvaadvacáté sezóny. „Program prvních čtyř kol je daný, na dalším sledu zápasů začneme pracovat podle toho, jak dopadnou naši zástupci v pohárové Evropě. To proto, aby byla liga naplánovaná s větším předstihem,“ ujišťuje ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas, že na podzim nebudou mít fanoušci důvod ke steskům a nářkům.

Oficiální znělka Synot ligyVideo: www.synotliga.cz

 
Článek

V minulé sezóně jich totiž zaznívalo požehnaně. „Třeba od majitelů permanentek Slavie, která si sice za hrací den pro domácí zápasy zvolila neděli, ale skutečně jen výjimečně se stalo, aby v neděli opravdu hrála," potvrdil Lubas, že v rámci nového herního schématu budou přání klubů respektována, aby si fanoušci mohli návštěvu fotbalu plánovat hodně dopředu.

Přání klubů musí ovšem zapadat do nachystaného scénáře, který je pro všechny závazný. Zahrnuje páteční televizní duel vysílaný od 20.15 na placeném kanálu Slovak Sport, sobotní střetnutí hrané rovněž ve 20.15 před kamerami ČT a nedělní utkání začínající po dobu prázdnin ve stejnou dobu a snímané Českou televizí.

Znělka má vyjádřit radost z fotbalu

„Od září se začátky nedělních zápasů posunou na 15.45, aby víkend patřil nejpopulárnějším sportům u nás. Sobota fotbalu, neděle hokeji," potvrdil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda a dodal, že v sobotu budou vždy minimálně tři zápasy začínat v 17 hodin, aby se ohlasy na ně mohly následně objevit v televizním studiu. To bude provázet i zcela nová znělka Synot ligy, která má podle jejího autora vyjádřit radost fanoušků z fotbalu.

„Fotbalu takového, který bude fanoušky bavit, takže návštěvy na ligových stadiónech se budou dál zvyšovat," přál si před startem soutěže Svoboda a přidával i další přání. „A také fotbalu bez afér a skandálů, i když pravdou je, že i skandály dělají fotbal fotbalem."

K zmiňovanému vzestupu by měli napomoci noví partneři s holdingem Synot v čele. „Máme tak silný partnerský pool, jaký liga nepamatuje," pochlubil se šéf společnosti STES Luboš Koželuh. I pivovar Gambrinus do něj dál patří, i když jeho jméno už liga nenese. Zato fanoušci by měli ze setrvání pivovaru na fotbalové scéně těžit, neboť v neděli od 17 h si jich první stovka může po dobu televizního zápasů nechat ve vybraných 700 hospodách natočit pivo o pět korun lacinější.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice