Hlavní obsah

Lavička u Botiče poznal, jak moc Matějovský s Krejčím Spartě chybí. Proto před Malmö vzývá jejich návrat

Praha

Jasně že byl spokojen. Zvláště, když klokani kladli jeho Spartě houževnatý odpor a nebýt neskutečné minely gólmana Havránka, dost možná, že by mistra i o bod obrali. „Ale tak je tomu tady vždycky. Zápasy na Bohemians prostě nebývají jiné,“ netajil letenský kouč Vítězslav Lavička, že si vítězného vstupu do ligy nadmíru cení. Zvláště vzhledem k našlapanému programu, který jeho svěřenci v úvodu sezóny absolvují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Josef Hušbauer střílí gól na 2:0 v utkání proti Bohemians 1905.

Článek

Uzdravený Hušbauer sice do derby u Botiče vyrukoval, ale bez Matějovského a Krejčího se musel letenský trenér Lavička obejít.

„Doktoři se do poslední chvíle snažili dát je dohromady, oni to také zkoušeli, nakonec jsme ale usoudili, že bude rozumnější nechat oba ještě odpočívat, aby stihli zranění doléčit," přiznával i Lavička, že oba muži základní sestavy chyběli. A Matějovský obzvlášť citelně, takže pro Spartu ještě štěstí, že alespoň Hušbauer vykurýroval a mohl nastoupit.

„Pauza ovšem na něm byla patrná, i když postupně se jeho výkon zvedal," kvitoval sparťanský kouč Hušbauerův návrat. Jeho rozhodující trefu pochopitelně také, protože nejlepší střelec uplynulého ligového ročníku to byl, kdo derby u Botiče rozhodl.

„Zbytečně jsme si ale zápas zkomplikovali, protože hned po druhém gólu jsme se dopustili zbytečného a netaktického faulu, po němž domácí snížili. Přitom jsme věděli, že klokani mají standardní situace nacvičené a jsou při nich silní. I proto se na své hráče trochu zlobím," připomínal Lavička.

Zlobil se na ně ostatně i v úvodu střetnutí, kdy hned několikrát povstal a vykročil k postranní čáře. „Jednoduchá hra domácích s nakopávanými míči nám dělal zpočátku problémy. Měli jsme sice první velkou šanci, kterou Přikryl nevyužil, ale pak nás musel podržet brankář Bičík a pomoci břevno. A samozřejmě i chyba gólmana klokanů, kterou potrestal důrazný Nešpor," vysvětloval Lavička důvody své nespokojenosti.

Nakonec jen dílčí, protože tři body si Sparta od Botiče odvezla a do nové ligové sezóny vstoupila tak, jak loňskou končila. Výhrou...

„Pro sebevědomí mužstva je nesmírně důležitá a před dalším kvalifikačním dějství Ligy mistrů povzbudivá," přiznal sparťanský trenér, který si před úterním duelem se švédským Malmö ze všeho nejvíc přeje, aby Matějovský s Krejčím byli v pořádku a mohli nastoupit.

„Nedovedu odhadnout, nakolik jde o přání reálné. Až doktoři řeknou víc. A pocity samotných hráčů rovněž," nechtěl si hrát na věštce Lavička.

Zato o síle a kvalitách Malmö věštecké schopnosti potřebovat nebude, protože protivníka bude mít zmapovaného. Sám ho viděl na vlastní oči v odvetě předchozího kvalifikačního kola v Lotyšsku, teď za ním vysílá i svého zvěda.

„Malmö hraje v sobotu doma ligový zápas s Kalmarem, a proto se na něj letí ještě jednou podívat můj asistent Zdeněk Svoboda. Nechceme se spokojit jen se záznamem na DVD, potřebujeme co nejvíc informací," prozrazoval letenský kouč Vítězslav Lavička, že dělá vše proto, aby se loňská blamáž s Hackenem tentokrát neopakovala.

Reklama

Související témata: