Hlavní obsah

Přijel Baník a Juliska se v ligovém prologu ponořila do tmy. Stejně, jako před rokem Eden...

Praha

Ostravský Baník způsobuje pražským energetikům soustavné problémy. Soupeřům z hlavního města také, to se ví. Loni přijel na úvod ligy do Edenu, kde během zápasu vypadl proud, takže duel musel být přerušen. V pátečním prologu nové sezóny navštívil Julisku a stadión se znovu ponořil do tmy. A téměř na tři čtvrtě hodiny. „Asi jsme moc nabití energií,“ žertoval ostravský Michal Frydrych, jenž společně s Kukecem jako jediný z Baníkovců obě epizody s výpadkem elektřiny zažil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva útočník Baníku Francis Narh a záložníci Derrick Mensah a Dyjan Carlos de Azevedo čekají na hrací ploše poté, co byla přerušena hra kvůli výpadku elektrického proudu.

Článek

Deset minut druhé půle se ještě ani nestačilo naplnit, když se Juliska ponořila do tmy. Dost nepříjemná situace. Pro televizní společnost Slovak Sport, která zápas české ligy vysílala premiérově přímým přenosem, pro domácí Duklu rovněž.

I náhradní agregát zkolaboval

„K výpadku proudu došlo už před začátkem utkání, což mnozí diváci nestačili ani postřehnout. Máme totiž připravený náhradní agregát, který okamžitě naskočil," přiznával šéf domácího klubu Michal Prokeš, že problémy nastaly už před výkopem.

Po osmi minutách druhé půle se opakovaly. „Jenže tentokrát došlo ze zatím neznámých příčin i k poruše agregátu, který zásobuje elektřinou reflektory. Podařilo se ji sice odstranit, jenže lampy na stožárech musí nejprve vychladnout, než se znovu rozsvítí. Minimálně dvacet minut je k tomu zapotřebí. A v horkém letním počasí ještě nějaký čas navíc," vysvětloval Prokeš noční prodlouženou, kterou Juliska zažívala.

„S rozhodčími i delegáty jsme situaci průběžně probírali a rozhodli se počkat," neměl obavy, že by se utkání nedohrálo.

Hráči nakonec ani do kabin neodešli. Někteří vyklusávali po tartanu Julisky, aby se udržovali v provozní teplotě, jiní se prostě usadili na střídačce a čekali. Co jiného jim také zbývalo, když je čekací doba stanovena na rovnou hodinu?!

„Měli jsme jen obavy, aby se zápas dohrál a nemusel se třeba opakovat. Přece jen by nám to komplikovalo program," přiznával ostravský trenér Tomáš Bernady.

Dohrávalo se v pološeru

Pomalu po tři čtvrthodině se reflektory přece jen rozsvítily a v pološeru se pokračovalo. Některé lampy na stožárech totiž zůstaly potemnělé, světelná tabule rovněž, dokonce i část tiskové konference s domácím koučem Lubošem Kozlem se před páteční půlnocí odbývala za tmy.

„Bylo na rozhodčím, aby posoudil, zda je intenzita osvětlení dostačující, nebo zda je nutné ještě počkat, až se rozsvítí i další lampy na stožárech. Pan Paták dal pokyn, a proto se hrálo, i když reflektory ještě naplno svítily," potvrdil šéf Dukly Michal Prokeš, že o dohrávce druhé půle v příšeří Julisky, kterou ozařovalo jen sedmadvacet z šestadevadesáti lamp, rozhodl sudí Paták.

Mimochodem stejný sudí, který zažil i loňské extempore s výpadkem elektřiny ve vršovickém Edenu. Tam i díky přerušení uhrál ostravský Baník remízu 1:1, tentokrát si odvezl po bezgólovém výsledku bod i z Julisky.

Reklama

Související témata: