Hlavní obsah

Jihlava - Ml.Boleslav 0:1Boleslav generálku na Lyon zvládla, výhru vystřelil Ščuk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Ščuk (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili prvoligovou sezónu výhrou 1:0 v Jihlavě. Svěřencům Karla Jarolíma se tak vydařila generálka na čtvrteční úvodní zápas 3. předkola Evropské ligy proti Lyonu. Boleslav díky proměněné penaltě Jasmina Ščuka z prvního poločasu zvítězila na Vysočině poprvé v nejvyšší soutěži.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lukáš Magera (vlevo) z Mladé Boleslavi v souboji s Jiřím Krejčím z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav od začátku častěji držela míč, ale k přímému ohrožení jihlavské branky se příliš nedostávala. V šesté minutě Ďurišův pokus v dobré pozici zblokoval obránce Šourek.

Mnohem hůře si ve 25. minutě vedl jeho spoluhráč Marek, který v šestnáctce srazil pronikajícího Vukadinoviče a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil bosenský záložník Ščuk.

Domácí po přestávce přidali na aktivitě, jenž kromě rohových kopů brankáře Hrušku nezaměstnávali. Středočeši si hlídali náskok a do větších ofenzivních akcí se dlouho nepouštěli.

Mladoboleslavští ožili až v úplném závěru. Nejprve ránu střídajícího Šultese vyrazil gólman Hanuš. Nad jeho branku poté zamířil Skalákův přímý kop a slušnou šanci zahodil i další náhradník Milla.

Jihlava se na závěrečný tlak nevzmohla a ani na čtvrtý pokus v prvním ligovém kole nezvítězila. Tým Petra Rady doma v lize prohrál poprvé od březnového utkání s Libercem. Naopak Boleslav vyhrála i třetí soutěžní duel v nové sezóně.

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 25. Ščuk z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Peřina. ŽK: Marek - Skalák, Smejkal, Navrátil, Hruška, Ďuriš. Diváci: 3105.
Jihlava: Hanuš - Vidlička, J. Krejčí, Šourek, Vaculík - T. Marek (70. Mešanovič), Koloušek (46. Jungr) - Kliment (78. Kosak), Kučera, Kukol - Harba. Trenér: Rada.
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Smejkal, Navrátil, Rosa - Ščuk, Šisler (61. Milla) - Skalák, Magera (78. Šultes), M. Vukadinovič (85. Štohanzl) - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: