Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Klokani si v derby vyskakovali na mistra, také nováčci začali nebojácně

Praha

Nový ročník, nový název. A také dva staronoví účastníci, kteří se v premiéře neztratili a získali po bodu. Oba nováčci také mají po jednom zastoupení v nominaci ideální sestavy 1. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz. Klokani pak dokonce dodali dva hráče, přestože první pražské derby s obhájcem titulu prohráli.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 1. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz

Článek

Nebýt hrubky gólmana, kdo ví, zda by aspoň bodík nezískali. Klokani se proti Spartě uvedli odhodlaným výkonem, nejvíc na sebe upozornili záložník Rada a střelec gólu Šmíd. Paradoxem je, že Spartu nasměroval k vítězství odchovanec vršovického klubu Nešpor.

Nováčci sice nevyužili domácího prostředí k výhře, oba však brali aspoň po bodu, takže se do nejvyšší soutěže nevrátili s prázdnou. Obranu Hradce Králové v duelu s Teplicemi držel Rolko, záložník Koreš pak hned tři dny po příchodu do Českých Budějovic trefil svému novému týmu remízu s Libercem.

Ostravský Pavlenka vychytal Baníku bezbrankovou plichtu na Dukle, zkušený příbramský obránce Zápotočný přispěl Příbrami gólem k cenné remíze 2:2 s Plzní. Viktorii k výhře nedotáhl ani veterán Horváth.

Mladá Boleslav si dojela pro tři body do Jihlavy, v obraně tvrdil muziku Navrátil a ve středové řadě Ščuk. Slavia dala na bídu minulé sezóny zapomenout výhrou na Slovácku, o vítězný gól se postaral albánský exsparťan Balaj.

Sestava 1. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Pavlenka (Ostrava) - Zápotočný (Příbram), Šmíd (Bohemians), Rolko (Hradec Kr.), Navrátil (Ml. Boleslav) - Rada (Bohemians), Horváth (Plzeň), Ščuk (Ml. Boleslav), Koreš (Č. Budějovice) - Nešpor (Sparta), Balaj (Slavia).

Reklama