Hlavní obsah

Jsme silnější než na jaře. Klub je i při krizi finančně zajištěn, hlásí Teplice

Teplice

Netradičně až pár dní po ligovém startu zorganizovaly fotbalové Teplice „předsezónní“ tiskovku. Nezazněly na ní přehnaná předsevzetí, ale spíše reálné pohledy na současnost i nejbližší budoucnost severočeského celku. Jeho cílem je po pátém místě z minulého ročníku první ligy stále patřit do špičky českého klubového fotbalu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný

Článek

„Po finanční stránce je činnost klubu pro následující sezónu zajištěna, i když s většími problémy. Naše firma AGC nevydělává tolik peněz, jak bychom si představovali. Zdroje jsou omezené, což přičítám i celoevropské krizi," prohlásil Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.

A naznačil plány. „Na jaře nám utekl evropský pohár, ale to je prostě hra a sport. Nic nám nebrání, abychom budovali tým a požadovali po jeho vedení práci s výhledem dosáhnout na vysněné pohárové mety," nehodlal šéf slevit z ambicí.

Nikdo nechtěl odejít

Ředitel klubu František Hrdlička jen zopakoval, že kádr A-mužstva zůstal v podstatě pohromadě: „Nikdo neměl touhu odejít. Po zranění Vachouška a Jindráčka jsme doplnili tým o Jiráska a Táborského a dotahujeme pasové formality k příchodu Kapolonga z Konga. Z mého pohledu je mužstvo silnější, než na jaře, tedy sehranější, fotbalově zkušenější. Proto očekávám stejný fotbal jako loni na podzim."

Tepličtí odstartovali do ligy remízou 0:0 v Hradci Králové a mají před sebou domácí premiéru. Rovněž s nováčkem, Dynamem České Budějovice. „Jihočeši podali proti Liberci soudržný a bojovný výkon. Mohli i vyhrát a vím, že nás čeká těžký zápas. Ale soupeře si nevyberete a jdeme do utkání s jasným cílem, abychom ho zvládli vítězně," uvedl trenér Zdeněk Ščasný.

Vnímá i jihočeské ztráty v podobě zranění Kaloda a Herzána. „Za Kaloda může nejspíš od začátku nastoupit Michal Škoda, takže Budějovice si asi nějak poradí. Četl jsem, že chtějí co nejdříve přivést i jednoho hotového hráče a pak snad i dalšího. Uvidíme, do jaké míry to do soboty stihnou, ale naší prioritou musí být hlavně vlastní výkon," měl jasno kouč před druhým podzimním vystoupením Severočechů.

Reklama

Související témata: