Hlavní obsah

Co se ve Slavii za dva měsíce změnilo? Všechno, libuje si střelec Škoda

Aktualizováno

Pět let tento požitek svým fanouškům nenabídli. Teď jsou fotbalisté Slavie zase v čele tabulky, i když možná jen na den. Po výhře na Slovácku porazili doma také Baník 3:1, ale 2. kolo Synot ligy bude o víkendu dokončeno ostatními zápasy. „Vedení v tabulce pro nás není v tuto chvíli až tak podstatné. Důležitá je výhra,“ pochvaluje si útočník Milan Škoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Milan Škoda (vlevo) a Jaromír Zmrhal slaví gól proti Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Patří k hráčům, kteří ilustrují zlepšení Slavie. Byl nasazován jako obránce, nizozemský kouč Pastoor ho během jara kritizoval. Jeho nástupce Miroslav Beránek ovšem Milana Škodu vrátil do útoku a on se mu hned odvděčil. V každém zápase zaznamenal po gólu, s Baníkem si navíc připsal i asistenci na druhou branku.

„Návrat do útoku mi svědčí, ale dobrá je spolupráce s celým týmem," poukázal Škoda.

Proměna sešívaných je rychlejší, než sami čekali. V minulém ročníku se zachránili až v posledním kole právě na Baníku, a to ještě díky ostatním výsledkům. A teď jsou najednou první...

Škoda: Atmosféra se zlepšila

„Co se za dva měsíce na Slavii změnilo? Já myslím, že úplně všechno! Je tady nový realizační tým s jiným přístupem, změny jsou i ve vedení. Nové je i mužstvo, atmosféra se hned zlepšila," srovnává Škoda.

Teď jde o to, zda má Slavia na to, aby se v popředí tabulky udržela delší dobu. „Já věřím, že má. Ale musíme se ještě hodně zlepšit, máme na čem pracovat," uvědomuje si útočník.

Zvítězí Slavia i ve třetím ligovém kole proti Liberci?
Ano
52,4 %
Ne
47,6 %
Celkem hlasovalo 13273 čtenářů.

Reklama

Související témata: