Hlavní obsah

Slavia - Liberec 4:1Slavia ve druhé půli rozstřílela Liberec a v tabulce se prodrala na první příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Balaj 1 : 0
43. Šural 1 : 1
74. Zmrhal 2 : 1
86. Škoda 3 : 1
89. Škoda 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Slavistický národ se vznáší v sedmém nebi, neboť Beránkův tým vyhrál i třetí podzimní zápas a na kontě tak má plný počet devíti bodů. V nedělním večerním epilogu sešívaní podstatně zlepšeným výkonem ve druhé půli rozstříleli Liberec 4:1, takže se díky lepšímu skóre prodrali v tabulce na první příčku před Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Martin Juhar (vpravo) gratuluje Jaromíru Zmrhalovi k jeho gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Po čtvrt hodině začal domácí kouč Beránek u lajny vehementně gestikulovat a svým hráčům naznačovat, jakým způsobem rozebrat libereckou obranu. Pomohlo to. A paradoxně ve chvíli, kdy Slavia hrála jen v deseti, neboť kulhajícího kapitána Latku právě ošetřovali.

Vukadinovič se nechal trenérovými radami inspirovat, pohrál si s obranou Severočechů a Fleišmanem především a pro Balaje nepředstavovalo sebemenší problém dopravit míč do prázdné brány.

Pražané tak už v 17. minutě vedli a nahrávalo jim všechno. Mohli se soustředit na bránění, držení míče, kombinaci na jistotu a rychlé výpady. Až na tečovanou střelu Nitrianského, která těsně míjela Hroššovu bránu, si však další příležitost nevypracovali, neboť další Beránkovo gesto nepřišlo a oni vypadli z role a chvílemi úplně přestávali hrát.

Latka kvůli zranění musel střídat

Těsně před přestávkou tudíž udeřil Liberec. Před bránou zapomenutý Šural sice nejprve balón netrefil, i když se po něm vrhal  způsobem hodným artisty, minutu poté se už ale tolik namáhat nemusel. Frýdek mu po rychle rozehraném autu předložil tak ideální přihrávku, že Šural pohodově skóre srovnal.

Slavistickým komplikacím ale neměl být zdaleka konec, neboť zranění kapitána Latky bylo vážnější, než se původně zdálo. Do druhé půle ho tudíž nahradil Kodr, jemuž bude osmnáct až příští neděli.

Domácí se ale i tak probrali a byli daleko aktivnější než v první půli. Hlavně však nešetřili krokem, zrychlili pohyb, přidali na důrazu a zpřesnili kombinaci.

Škodovy góly katapultovaly Slavii do čela tabulky

A právě po parádní kombinaci Balaje se Zmrhalem vstřelili druhý a jak se později ukázalo, i vítězný gól, proti němuž neměl Hroššo sebemenší nárok. Rána Zmrhala mířící pod břevno byla nechytatelná.

Slavia totiž tentokrát neusnula, ale naopak kráčela usilovně za výhrou, kterou nakonec Škoda  korunoval v samém závěru dvěma góly, jimiž katapultoval svůj tým na první příčku tabulky.

Slavia - Liberec 4:1 (1:1)
Branky: 17. Balaj, 77. Zmrhal, 86. a 89. Škoda - 43. Šural. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Hrabovský. ŽK: Baez - Rajnoch, Frýdek. Diváci: 8 248.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Latka (46. Kodr), Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (58. Piták), Baéz, Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda - Balaj (80. Gecov). Trenér: Beránek.
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Fleišman (62. Mudra) - Obročník, Sackey (80. Hamufak) - Šural, Ďubek, Frýdek - Hadaščok (75. Luckassen). Trenér: Slovák.

Reklama

Související témata: