Hlavní obsah

Liberec nevyužil v Teplicích šance a nakonec byl rád za bod. Baník vydřel výhru nad Brnem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce se nedočkali vítězství v nové sezóně nejvyšší soutěže ani na pátý pokus. Na půdě Teplic remizovali v rámci 5. kola Synot ligy 2:2, ačkoliv si zejména v prvním poločase vypracovali řadu velkých příležitostí. Z výhry se naopak těšila Ostrava, která doma udolala Brno 1:0. Hodně smutné vzpomínky bude mít na duel obránce Zbrojovky Jakub Jugas, ve 20. minutě si vstřelil nešťastný vlastní gól, po hodině hry byl navíc vyloučen.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Liberecký obránce Vladimír Coufal (vpravo) v souboji s teplickým zadákem Janem Krobem v utkání 5. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Liberec byl v prvním poločase lepším mužstvem, vytvořil si spoustu šancí, jenže ani jednu nedokázal využít. Ďubek byl v posledním okamžiku zablokován, Frýdek pálil z úhlu těsně vedle tyče, Šurala zase vychytal Grigar.

Podještědský tým se dočkal gólu až po změně stran, když se po Frýdkově přihrávce trefil Hadaščok. Hosté se ale z vedení radovali jen deset minut. Po rychlé kombinaci se dostal míč až k Vůchovi, který rozvlnil síť. V 79. minutě navíc Frýdek fauloval ve vápně Litsingiho a z nařízené penalty Krob dokonal obrat.

Když už to pomalu vypadalo, že si Tepličtí přípíšou do tabulky další tři body, zařídil Slovanu po rohovém kopu bod střídající Luckassen, který byl na hřišti jen sedm minut.

Teplice udržely v novém ročníku neporazitelnost. Liberec zaznamenal čtvrtou remízu z pěti utkání. Na tři body ze Stínadel čeká od roku 2005.

V Ostravě rozhodl vlastní gól Jugase

Baník chtěl před vlastními fanoušky, kterých se v ochozech sešlo 4091, navázat na senzační výhru na Spartě. A začal výtečně. V 19. minutě vybojoval v souboji u pomezní čáry míč Kukec, odcentroval před bránu, kde si balón nešťastně srazil do vlastní sítě Jugas. Tři minuty před pauzou mohl navýšit vedení domácích Greguš, jeho jedovatá křížná rána jen těsně prolétla vedle pravé tyče.

Důležitý okamžik přišel v 60. minutě. Jugas zastavil Greguše ve vyložené brankové příležitosti těsně před šestnáctkou jen za cenu faulu a rozhodčí Jílek ho poslal předčasně pod sprchy. I v deseti měla Zbrojovka velké šance na vyrovnání. Malík ani zblízka hlavičkující Pašek ovšem stav nesrovnali.

Baník mohl několikrát pojistit svůj náskok z brejků, jenže druhý gól nepřidal a o tříbodový zisk se musel strachovat až do konce. V nastavení mohl zmrazit Bazaly Mezlík, jeho dělovka se ale mezi tři tyče nevešla.

Zbrojovka tak odjela domů s prázdnou, v nejvyšší soutěži vyhrála jediný z posledních jednatřiceti venkovních duelů.

Program 5. kola Synot ligy:
Pátek 22. srpna:
Ostrava - Brno 1:0
Branka: 20. Jugas vlastní
Teplice - Liberec 2:2
Branky: 63. Vůch, 79. Krob z pen. - 53. Hadaščok, 88. Luckassen.
Sobota 23. srpna:
17:00 FK Baumit Jablonec - FC Vysočina Jihlava
17:00 1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905
17:00 SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav
17:00 FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko
20:15 SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň (ČT Sport)
Neděle 24. srpna:
20:15 FK Dukla Praha - AC Sparta Praha (ČT Sport)

Reklama