Hlavní obsah

Táta boxer ho tlačil do ringu, Hrubeš ale zvolil brankářské rukavice - a se Slavií vede ligu

Zápas, na jaký se nezapomíná. Vychytal první ligovou nulu v kariéře a skvělým výkonem pomohl fotbalistům Slavie nejen k výhře 1:0 nad Plzní, ale také k návratu na první příčku tabulky. „Hodně jsem se na utkání těšil. Hráli jsme proti týmu, který je podle mě nejlepší u nás. Jsem rád, že se mi to ještě takhle povedlo,“ liboval si jedenadvacetiletý brankář Karel Hrubeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Milan Škoda (vlevo) a Karel Hrubeš se radují po výhře nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Moc nechybělo, a mohl dnes rozdávat rány v ringu. „Táta je boxer a už odmala chtěl, abych si to taky zkusil. Ale máma byla proti. Na fotbal jsem se dal, když jsem na chatě našel brankářské rukavice. Začal jsem různě skákat po zahradě a začalo mě to bavit," zavzpomínal Karel Hrubeš v předzápasovém programu Poločas.

Jako by na Slavii předem věděli, s kým mají udělat hlavní rozhovor, kdo Plzeň zničí...

Kariéra mladého gólmana má i další zajímavé peripetie. Třeba když se odchovanec pražských Řep dostal v jedenácti letech do Sparty a během krátkého působení tam hrál v týmu s Krejčím, Brabcem, Polomem či Skalákem.

„Posunuli mě do jejich silného ročníku 92. Zahrál jsem si tam i na stoperu, ale raději zůstal v bráně. Sparta o mě moc velký zájem neměla, byl jsem rád, že mi Slavia podala pomocnou ruku," líčí mládežnický přestup k rivalovi.

Začal plnit tajnou normu

Teď už v Edenu třetím rokem pendluje mezi juniorkou a áčkem. Ačkoli v kabině patří k nejmladším, v mužstvu je pomalu nejdéle. Sezónu měl začít jako dvojka, z Ďolíčku se po vynikající sezóně v Bohemce vrátil Martin Berkovec. Favorit na místo jedničky se ovšem zranil. Hrubeš po něm skočil a sešívaní si mohou děkovat, že kdysi dávno dal brankářským rukavicím přednost před boxerskými.

„Je to příjemné, že se mi první ligová nula povedla právě proti Plzni. Doufám, že čistá konta budou přibývat. Na začátku sezóny jsem si dal cíl a ten bych chtěl splnit," uculuje se. Jeho norma je ovšem zatím tajná. „Teď svůj cíl ještě neprozradím, teprve až ho splním..."

Splnil si sen, odřval děkovačku

Hrubeš se veze na vlnách slávistické euforie a v jeho režii proběhla závěrečná děkovačka pod kotlem fanoušků. „Užil jsem si to hrozně moc, protože jsem si vždy přál si tam stoupnout a odřvat si to," líčil nadšeně.

Ani se nebál, že zapomene slova. „Já už to mám natrénované, protože v juniorce a dorostu jsem řval pokřik v šatně po vítězném zápase a měli jsme ho úplně stejný, takže slova znám nazpaměť."

Ještě před měsícem by to nikdo nečekal, ale Slavia má najednou jasnou 21letou jedničku. Hrubeš jí nejspíš zůstane i ve chvíli, až se vrátí uzdravený Berkovec.

„Martin není pořád zdravý a Karel nás drží v každém utkání. Momentálně tedy změna vůbec není téma, o kterém bych byť jen přemýšlel," ujistil kouč Miroslav Beránek.

Reklama

Související témata: