Hlavní obsah

Švengra nejvíc vystrašil královehradecký Mareš

Karel FeltSport.czPrávo

Měla to být jízda Bohemky za prvním domácím vítězstvím. Jenže nováček z Hradce Králové byl v sobotu v Ďolíčku proti a naopak pořádně vyzkoušel domácího gólmana Milana Švengra. Osmadvacetiletý brankář, hostující ze Sparty, však svůj tým podržel a kapituloval jen při penaltě Dvořáka, která srovnala skóre na konečných 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie

Článek

Potřetí jste doma nevyhráli. Jste hodně naštvaný?

Naštvaný ne, ale nespokojený. To platí o celém mužstvu.

Čím vás nováček z Hradce zaskočil?

On nás nezaskočil, ale my jsme nedodrželi to, co jsme si před zápasem řekli. Šli jsme do něj s jasným cílem vyhrát. Bohužel to nedopadlo.

Vypadalo to, že vám ublížil rychlý gól, kterým jste se dostali do vedení...

Nevím, jestli ublížil nebo ne. Fotbal se hraje na góly, a není podstatné, jestli ho dáte v první nebo poslední minutě. My jsme se snažili hrát pořád stejně. Bohužel jsme další nedali a sami inkasovali.

Vy jste mužstvo několikrát podržel při šancích Hradce. Který zákrok byl podle vás nejdůležitější?

Nevím, který byl nejdůležitější, ale nejtěžší byl ten při dalekonosné střele Mareše. Míč mi v poslední chvíli uhnul. Bylo to nepříjemné. Balón uhnul hodně, byl jsem rád, že jsem rád, že jsem ho vyrazil. Další těžký přišel po hlavičce Rolka.

Byl to váš nejlepší zápas v dresu Bohemky?

No... V každém zápase bylo hodně věcí co řešit. V sobotu s Hradcem jich bylo ještě o něco víc. Na Slovácku kluci zachránil mne, teď jsem pomohl já jim. Tak to má být.

Potřetí jste doma nevyhráli. Znamená to, že venku hrajete lépe než v Ďolíčku?

To nevím, ale ono to tak vypadá. My se snažíme hrát co nejlépe doma i venku, ale na hřištích soupeřů nám to vychází lépe, získali jsme tam šest bodů, doma zatím jen jeden.

Ale sedm bodů ze šesti kol není špatných pro mužstvo, které hraje o záchranu...

Jak můžete mluvit o záchraně po šesti kolech. My o ni hrát nechceme, naším cílem jsou klidné příčky. Před sezónou jsme si řekli, co bychom před reprezentační pauzou po šesti kolech chtěli mít. Nebudu říkat, jaký byl, ale mělo být o dva body s Hradcem víc. Zatím bych nemluvil o ztrátách.

Čím to, že vám s Hradcem vázla ofenzíva?

To je pravda, v předchozích zápasech jsme byli dopředu lepší. Bohužel se to nedařilo zrovna v tomhle utkání. Můžeme si na videu rozebrat příčiny, ale výsledek už to nezmění.

Reklama