Hlavní obsah

Ze Slavie zbylo torzo. Smekám před hráči, že se rvali až do konce, řekl kouč Beránek

Štěstí, které Slavii přálo v předchozích zápasech, ji v Mladé Boleslavi opustilo. Naopak červenobílí si tentokrát vybrali kopec smůly. Vždyť ze základní sestavy zbylo během zápasu torzo. Chyběl vykartovaný Baes, nemocný Juhar, v prvním poločase se zranili Škoda a Nitrianský, krátce po pauze kvůli žaludeční nevolnosti musel ze hřiště Petr, vzápětí se zranil Bílek. Ten nakonec dohrával posledních 25 minut o jedné noze, neboť Pražané měli už vystřídáno...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Miroslav Beránek (vpravo) děkuje fanouškům za podporu.

Článek

„Zranění hrála proti nám. Musím před hráči smeknout, rvali se v této situaci do konce, aby urvali alespoň bod," řekl po utkání trenér Miroslav Beránek. Jeho tah po hodině hry, kdy poslal do hry posledního střídajícího Pitáka, zprvu vyhlížel jako risk, ovšem i poslední změna byla vynucená, neboť záložník Petr nemohl kvůli nevolnosti dál pokračovat. Jako naschvál však přišel k úhoně za pár minut stoper Bílek, když si po dopadu podvrtl kotník. Na vlastní žádost na trávníku zůstal, vzhledem k omezené pohyblivosti jej Beránek vyslal na hrot.

„Žádné úkoly jsem mu nedal, věřil jsem, že by se mohl prosadit při nějaké standardce. Věděli jsme samozřejmě, že do hry nám nepomůže. Smekám, že vydržel až do konce zápasu," podotkl Beránek.

Juhar a Petr by měli být ve středu k dispozici

Jeho tým podruhé na podzim prohrál, přitom zápas začal výborně, brzy vedl gólem Škody. Jenže ještě do poločasu nezvládl dvě situace ve vlastní šestnáctce, nejprve se středem prosadil Ščuk, poté po trestném kopu dotlačil míč do branky z metru Navrátil.

„Do prvního inkasovaného gólu neměla Boleslav šanci. Postupem času začala hrát vzduchem, tlačila se do koncovky. Pak vyhrála tři souboje, míč se k jejím hráčům šťastně odrazil a vyrovnala. Laciný byl i druhý gól, míč by tam takhle neměl projít. Ale takhle to prostě ve fotbale někdy chodí," uvedl Beránek, jehož tým může v neděli přijít o pozici lídra. Zatímco s Juharem a Petrem pro středeční pohárový duel s Žižkovem kouč počítá, se zraněným triem nikoli.

To Středočeši si po prohře v Českých Budějovicích spravili chuť, k výhře došli především díky agresivitě a bojovnosti. „Díky agresivitě jsme dali oba góly. Slavia měla smůlu, že dohrávala vlastně v deseti, mě ale mrzí, že jsme v té době nepotvrdili výhru třetím gólem," uvedl trenér Boleslavi Karel Jarolím, který dovedl právě Slavii k posledním dvěma mistrovským titulům. „Samozřejmě, proti Slavii je to vždycky zvláštní. Porazili jsme ji už na jaře, ale to byla v jiné situaci, teď přijela z pozice vedoucího týmu. O to zajímavější to bylo," dodal.

Reklama

Související témata: