Hlavní obsah

Herně to není špatné, jen ty šance musíme proměňovat, přiznal kouč Hradce Prokopec

Praha

Čtyři kola čekal královehradecký nováček na první gól. V pátém dal dva Slovácku a v sobotu mu trefa Pavla Dvořáka z pokutového kopu zajistila cenný bod z vršovického Ďolíčku. Východočeši měli i na tři, ale i kouč Luboš Prokopec byl nakonec s remízou spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký trenér Luboš Prokopec

Článek

S jakým cílem jste jeli do Vršovic?

S odhodláním tady uspět a získat konečně nějaký bod i venku. V předchozích zápasech se nám to nepovedlo a navíc jsme v nich nedali ani gól.

Začátek zápasu pro vás byl ale horrorový...

To je fakt. Dostali jsme brzy gól. Penalta, která mu předcházela, byla ale jasná. Trochu nás to zmrazilo, ale inkasovali jsme ve čtvrté minutě, takže pořád bylo dost času s výsledkem něco udělat. Jsem rád, že se to nakonec povedlo.

Spíš to ale vypadalo, že inkasovaný gól hráče správně nakopl. V první půli jste byli lepší. Nemrzí vás, že jste jen vyrovnali z penalty?

Já jsem především rád, že jsme odehráli první půli výborně. Nabídli jsme kombinační kvalitu, vytvořili si šance. Bohužel jsme je neproměnili. Ale kolik týmů v Česku je schopné otočit zápas, v němž prohrává. Hráči zareagovali správně a alespoň jsme vyrovnali.

Ve druhé půli vás ale Bohemka zatlačila. Čím si to vysvětlujete?

My jsme šli do druhé půle s cílem hrát stále aktivně a zápas rozhodnout. Čekali jsme, že Bohemka bude nebezpečnější, než v první půli. Bylo to hodně hektické. My jsme se v první půli hodně vydali ze sil, čímž nechci říct, že by nám došli. Bohemka přitlačila, hodně jí pomohl příchod Nerada. Začala hrát víc pozemi. Zlepšila se. Přežili jsme několik jejich nebezpečných akcí, především nastřelenou tyč. Sami jsme ale mohli v poslední minutě dát gól. Z tohoto pohledu je remíza spravedlivá.

Jakou cenu má pro Hradec bod z Ďolíčku?

Hodně velkou, protože Bohemka nám neodskočila a pro nás to je plusový bod.

Máte za sebou šest kol. Jaké negativní poznatky vám, jako nováčkovi, odehrané zápasy přinesly?

Negativním zjištěním je, že nejsme dostatečně produktivní. V každém zápase jsme schopní si vytvořit dost šancí, ale bohužel je neproměňujeme.

Jsou mezi nimi i pozitivní?

Samozřejmě. Dokážeme si v každém zápase vytvořit šance. Podáváme dobré výkony. Proti Teplicím jsme podali velmi dobrý výkon, v Brně jsme odehráli výborný poločas, bohužel jsme pak nezvládli dvě standardky. Pět šest šancí jsme měli s Mladou Boleslaví. Nepropadli jsme herně ani v Plzni, i když jsme vysoko prohráli. Viktorka je ale někde jinde. Slovácko jsme porazili a proti Bohemce jsme si vytvořili také hodně šancí v první půli. To je pozitivní. Jen musíme být efektivnější.

Co říkáte názoru některých expertů, že jste první kandidát na sestup?

Nesouhlasím s nimi. Dokážeme nabídnout určitou herní kvalitu, jak jsem už řekl, umíme si vytvořit šance, jen musíme zlepšit zakončení. Vydali jsme se touto cestou, chceme hrát aktivní fotbal, a já věřím, že nám přinese úspěch.

Reklama