Hlavní obsah

Urážíme fotbalového boha, žehral po výhře kouč Viktorie Koubek

Plzeň

Plzeň si oddechla, po porážce na Slavii další body neztratila, zlomit výbornou Duklu ji však dalo zabrat. V půli prohrávala 0:1 gólem Beauguela, po přestávce se však nadechla k náporu a brankami Vaňka a Procházky skóre otočila a znovu vede ligu. Hosté, kteří na podzim poprvé padli, dohrávali od 64. minuty bez vyloučeného Mareše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek.

Článek

„Jsem rád, že jsme před reprezentační pauzou zvítězili. Herně jsme obstáli, ale komplikovali jsme si život spalováním šancí. Když zahazujete šance, soupeř vás vždycky potrestá, to je fotbalový zákon," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek. Od chvíle, kdy na lavice vystřídal Dušana Uhrina má bilanci dvou vítězství a jedné porážky.

Souboj nejlepšího útoku a nejlepší obrany nakonec vyzněl pro jeho tým. Rozhodnuto však mohlo být už po úvodním dějství. Vždyť jen samotný Jan Chramosta běžel dvakrát sám na branku. Pokaždé však pálil vedle. Navíc blízko gólu byli i Václav Pilař s Ondřejem Vaňkem, spousta střel z hranice vápna letěla nad. Jen na moment ale domácí ztratili koncentraci a hosté je ztrestali. Agilní Matěj Hanousek báječně odcentroval na francouzského útočníka Beauguela, který zblízka nedal Matúši Kozáčikovi šanci.

Zasloužené body

„Urážíme v koncovce fotbalového boha, na gól se strašně moc nadřeme. Nebylo jednoduché to překlopit na naši stranu. Body jsou však zasloužené," podotkl Koubek. Kouzlo brankáře Filipa Rady, který nastoupil namísto nemocného Martina Chudého, Západočeši odčarovali záhy po změně stran. Když už smolař Chramosta gól nedal, alespoň jej přichystal pro Vaňka, pro kterého to byla premiérová trefa po přestupu do Plzně.

„Chtěli jsme chytit začátek druhé půle. Bohužel domácí z nevinné akce vyrovnali," litoval kouč Dukly Luboš Kozel. Za chvíli bylo pro Pražany ještě hůř, po standardní situaci se prosadil hlavou Procházka. Paradoxně se nejednalo o nacvičený signál, kterých jinak v zápase předvedla Viktoria několik.

„Mrzí mě, že rozhodly naše dvě chyby při standardních situacích. Nejdřív jsme neubránili Procházku, který je při z nich nebezpečný, podruhé jsme při naší vlastní nezachytili brejk, po němž dostal Mareš červenou kartu," povzdechl si Kozel. V přesilovce mohl definitivně srazit hosty do kolen výborný Pilař, vedl si však stejně jako Chramosta - střílel vedle. Tentokrát to ale domácí nemrzelo.

Reklama

Související témata: