Hlavní obsah

Hübschman se lepší zápas od zápasu, ale za ovace neděkuje

Praha

Po deseti letech v Doněcku se vrátil do české ligy. Nikoliv do Sparty, kde vyrostl, ale do Jablonce. Přesto letenští fanoušci po vzájemném zápase (2:0) skandovali jméno kapitána soupeře. Tomáš Hübschman jim ovšem ani nepokynul. „Abych řekl pravdu, tak jsem je neslyšel. Snažil jsem se soustředit až do konce na zápas. Chtěl jsem ho ještě zvrátit. Nevyhráli jsme, nemáme ani bod, takže rozhodně nejsem nadšený,“ líčil internacionál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Tomáš Hübschman.

Článek
Fotogalerie

Posil získal Jablonec v létě hned několik. Ligou mistrů protřelý Tomáš Hübschman jim ale vévodí. Sezónu přitom nezačal nijak excelentně.

„Když Tomáš v létě přišel, neměl úplně natrénováno. Zažíval trochu krušné chvíle, ale dohání kondici, jak se dá. Každým zápasem jde ale nahoru. Věřím, že to zase bude starý Hübschman, jak ho známe, a že nám pomůže," doufá kouč Jaroslav Šilhavý.

Sparta měla v nohou čtvrteční pohárový duel se Zwolle, ale Jablonec toho nevyužil. „Nemyslím si, že by měli být z jednoho zápasu unavení, to ne. My jsme si šance vytvořili, ale nedokázali je proměnit," řekl Hübschman.

Každé kolo přestřelují z metru

Je to těžké, když jeho nový tým netrefí ani z metru prázdnou branku. „Já to vidím každý zápas už třetí kolo. Romera nedal z metru už dvakrát, na Spartě to samé Doležal. Není to u nás tak netradiční situace," usmál se ironicky.

Jablonec to teď má těžké. V létě dostal nálepku českých Galácticos. Každý teď bude srovnávat, co mu ještě chybí do kvalit Sparty či Plzně.

„Nejen do těch dvou... Sami musíme pracovat na všem - na defenzívě, na realizaci svých akcí, kombinaci. Myslím, že toho je pořád hodně, musíme se koukat sami na sebe," poukázal Hübschman.

Reklama

Související témata: