Hlavní obsah

Liberec ovládl oficiální statistiky, Šural uzemnil Baník hattrickem

Výkon kola podle oficiálního serveru synotliga.cz? Josef Šural velmi přispěl k liberecké kanonádě Ostravy. Slovan porazil Baník vysoko 6:0 a 24letý útočník se podílel na více než polovině branek svého týmu. Také týmovým statistikám vládnou fotbalisté Liberce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural, autor tří gólů ze zápasu s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Šural v předchozích pěti zápasech vstřelil pouze jednu branku, nyní ale zažil svůj zápas! Nejen že tři góly Baníku dal a na jeden další přihrál, on jako správný útočník ze všech svých pěti pokusů vždy mířil mezi tři tyče. Úspěšný byl i v dalších faktorech. Ze čtyřiadvaceti soubojů patnáct vyhrál a rozdal přesně 73% svých přihrávek.

Jeho branky padly ve 13., 41. a také 51. minutě. Díky svému gólovému příspěvku se ihned dostal na třetí místo mezi střelce Synot ligy. Vděčný mu může být zejména trenér Liberce Samuel Slovák, pod nímž Severočeši teprve v šestém kole na podzim poprvé zvítězili. Předtím měli na kontě pouhé čtyři body za stejný počet remíz a také debakl od Slavie.

„Že bychom vyhráli 6:0, to jsem tady ještě nezažil. Tři góly už jsem dal před dvěma lety Dukle, ale takové vítězství tu ještě nebylo," řekl po utkání šťastný střelec Josef Šural. "Prostě nám to tam nepadalo a proti Baníku jsme to konečně zlomili," dodal ještě k otázce, proč se Slovanu začalo dařit až nyní.

Slovan spustil nevídanou kanonádu

Ocenění Tým kola míří také do Liberce. Během úvodních pěti kol Slovan ani jednou nezvítězil, navíc padl i ve 3. předkole Evropské ligy. Černou sérii však utnul hodně rázně - přesvědčivým triumfem 6:0 nad ostravským Baníkem. Hosté přitom dokázali vyhrát dvě těžká utkání po sobě a ani v jednom z nich neinkasovali, na severu Čech se ale se zlou potázali.

Slovan se do nich totiž zakousl a na bránu soupeře posílal jeden útok za druhým. Důkazem jeho převahy budiž 17 střel, z toho 11 šlo mezi tyče a 6 bylo gólových. Na druhou stranu ale držení míče bylo takřka vyrovnané a ani v osobních soubojích domácí tolik nezářili. Na jasný triumf to však stačilo.

"Před zápasem bych bral jakoukoliv výhru, protože jsme věděli, že nutně potřebujeme získat tři body. Nakonec to dopadlo tak, že z toho byl vynikající výkon i výsledek. Takže absolutní spokojenost," konstatoval po utkání šťastný trenér Samuel Slovák.

Reklama

Související témata: