Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 1:4Jun z penalty zachránil Galactikos

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Řezníček 1 : 0
73. Romera 1 : 1
78. Jun (penalta) 1 : 2
85. Rossi 1 : 3
88. Kopic 1 : 4
Záznam online reportáže

Příbram

Dvěma spornými góly vyhráli jablonečtí Galactikos v promoklém příbramském trávníku. Domácí vedli, ale po změně stran hosté zápas otočili, když první branka padla z ofsajdové situace a vítěznou dal Jun z penalty, kterou hostům daroval sudí Kovařík. Rossi domácí už jen dorazil a Příbram nakonec padla 1:4.

Článek

Jablonečtí „Galactikos" začali na promoklém trávníku lépe a domácí přehrávali rychlou kombinací. Během prvních pěti minut musel Boháč dvakrát zasahovat, aby včasným vyběhnutím eliminoval střelce Doležala. Když se na druhé straně dostali domácí k jablonecké šestnáctce, Zeman „vyzpovídal" dva obránce a dostal se ke střele, míč se odrazil od nabíhajícího Zápotočného.

Boháč ničil jablonecké střelce

Od té chvíle ale Příbram začala víc útočit. K zakončení se však nedostala. Navíc nabídla několikrát míč hostům chybnou rozehrávkou. Po jedné z nich se do brejku dostal Mingazov, ale na mokrém trávníku si dal příliš dlouhý míč za obránce a Boháče balón včas odkopl. Po dvaceti minutách domácí opět nezakončili slibnou akci a Jablonec se na tři přihrávky dostal před Boháče, jenže ten Kopice skvěle vychytal. Později si poradil i se střelou úplně volného Pospíšila. Příbramský gólman držel svůj tým v důležitých okamžicích.

Obrovskou šanci měl po půlhodině hry domácí Pilík, když se dostal k odraženému míči, ale zadáci mu střelu zblokovali na roh. Za hustého deště se hrál oboustranně dobrý fotbal. Hosté byli lepší technicky, domácí se jim vyrovnali bojovností. Na obou stranách však hrozilo nebezpečí v momentech skákavých nebo po mokrém trávníku klouzajících míčů, kdy jeden tým čekal na chybný zákrok toho druhého. Závěr poločasu se dohrával v průtrži mračen. Po standardní situaci hlavičkoval Rossi, ale Boháč byl opět na správném místě. Kopic ho pak chtěl překvapit z úhlu technickou střelou, ale ani on neuspěl.

Dva sporné údery hostí

Příbram udeřila krátce po pauze po parádní akci. Neves hodil rychlý aut, Fillo poslal do brejku Zemana, který míč předložil Řezníčkovi, a domácí kanonýr, ač tísněn, technickou přízemní střelou k tyči nedal Hrubému šanci. Krátce na to hledal centrem do šestnáctky Sus Řezníčka, ale tomu sklouzl míč po hlavě vedle branky.

Jablonec zvýšil obrátky a Rossi měl po dlouhém autu na noze vyrovnání, ale Boháč mu obětavým zákrokem šanci zmařil. Když při další akci hledal Kopic v pokutovém území Doležala, Zápotočného hlava bylo o sekundu rychlejší než jablonecký útočník. Další šanci měli hosté po faulu Krbečka na Kopice na hranici šestnáctky. Boháč však Mingazovovu střelu vytáhl nad břevno. Stejně si vedl i při dalším pokusu Jablonce, který domácí sevřel do kleští. Z těch dostal Příbram Krbeček, ale Fillovi zmařil sólo skluzem Romera.

V 71. minutě dostal tvrdý úder ve vzduchu Stratil, který byl na hřišti sotva minutu, od Hrubého, ale hrůzostrašně vypadající srážka dopadla dobře. Hosté krátce na to vyrovnali, když domácí, zřejmě správně, signalizovali ofsajd. Romera po rychlé akci dorážel do prázdné branky. Jablonec navíc přitvrdil, ale sudí Kovařík hrubé zákroky kartami netrestal.

Jablonec udeřil podruhé, když sudí Kovařík viděl údajný faul Suse na Crnkiče, a daroval Jablonci penaltu. Jun ji s přehledem proměnil. Vzápětí musel ze hřiště domácí Krbeček po dvou žlutých kartách v rychlém sledu. Rossi pak střelou z dálky dorazil, Kopic ještě v závěru přidal čtvrtý gól hostujícího celku.

7. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baumit Jablonec 1:4 (0:0)
Branky: 48. Řezníček - 73. Romera, 78. Jun z pen., 85. Rossi z pen., 88. Kopic. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Urban. ŽK: T. Krbeček, Fillo (oba Příbram). ČK: 83. Krbeček.
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hnaníček, Neves (86. Švancara) - Mareš (71. Stratil), T. Krbeček, Fillo, Pilík, Zeman (80. Danoski) - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, Mingazov (73. Crnkič), M. Pospíšil - Martin Doležal I. (73. Jun). Trenér: Šilhavý.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice