Hlavní obsah

Klokani smetli Slavii a jsou Týmem kola

Praha

Říká se, že derby nemá favorita. A platilo to i v sobotu, kdy se Bohemians Praha 1905 vzepřeli prognózám a doma po výborném výkonu smetli Slavii 2:0. Oficiální web synotliga.cz je proto zvolil Týmem kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Bohemians Praha 1905 a trenér Roman Pivarník oslavují vítězství po utkání 8. kola Synot ligy proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Zeleno-bílí šli do utkání s vědomím, že doma v této sezóně ještě nevyhráli. Proti Slavii však byli jasně lepším týmem na hřišti, a byť jim do sedla pomohla sporná penalta, jejich výhra byla zcela zasloužená. „Zatím jsme ve všem jasně horší. Pokud takhle budeme pokračovat dál, nedopadne to dobře," říkal o poločase kapitán hostů Martin Latka. A jeho slova se jen potvrdila. Sešívaní se totiž neprobrali ani po přestávce a nakonec dvakrát inkasovali, sami ale skórovat nedokázali. Euforie z úvodu sezóny je tak nenávratně pryč.

„Asi nám chybí hodně věcí od těch základních, jako je kompaktnost a pracovitost. Věděli jsme, že pokud tady chceme uspět, individuální výkony musí být mezi 90 až 100 procenty. Myslím, že byly tak u třech čtyřech hráčů. Prohráváme souboje vepředu i vzadu, jsme málo agresivní. Tímhle fotbalem nemůžeme nic vyhrát," poznamenal kriticky trenér Slavie Miroslav Beránek.

To jeho protějšek Roman Pivarník byl pochopitelně spokojený. Hráči Bohemky předvedli svůj zatím nejlepší výkon v ročníku a vyprodukovali hned 24 střel, z toho 9 mířilo mezi tyče. Navíc měli úspěšnost přihrávek 83%. To je číslo, za které by se nestyděly ani kluby jako Plzeň nebo Sparta...

„Jsem rád, že jsme znovu měli plný stadión a dokázali zápas zvládnout výsledkově i herně. Musím říct, že jsme dominovali po každé stránce. Hráli jsme kombinační fotbal s krásnými akcemi a vytvářeli si šance. Určitě jsem spokojený, hráčům a divákům musím jenom poděkovat," prohlásil kouč domácích Roman Pivarník. Stane se tedy z Ďolíčku opět nedobytná tvrz?

Výkon kola: Ocenění míří ke třígólovým střelcům

V 8. kole byli fanoušci svědky hned dvou hattricků. V pátek řádil kanonýr Mladé Boleslavi Tomáš Wágner, v sobotu hvězda Slovácka Libor Došek. Oba si za své gólové choutky vysloužili ocenění Výkon kola. Slovácko smetlo bez pardonu Duklu, Boleslav připravila Teplicím první porážku v sezóně.

Pomyslným vítězem v souboji Došek - Wágner se však stal prvně jmenovaný. V soubojích i úspěšnosti přihrávek byl sice lepší útočník Boleslavi, Došek se však projevil jako rozený zabiják. Na bránu soupeře vyslal celkem tři střely, z toho všechny mířily mezi tyče a všechny byly gólové! Jeho druhá trefa navíc patřila do kategorie výstavních, když z velké dálky a prakticky z kroku poslal míč nemilosrdně pod břevno.

Díky hattricku se navíc odpoutal na čele střeleckých statistik, když v osmi kolech dokázal skórovat hned devětkrát. To Wágner má na kontě gólů "jen" pět, proti Doškovi ale naskočil pouze do šesti zápasů. Kat ze Slovácka zatím nevynechal zápas ani jeden.

Reklama