Hlavní obsah

Šťastný gól. Stačilo uklidit balón do sítě, radoval se Řezníček z premiérové výhry Příbrami

Jihlava

Především díky němu už i Příbramští vědí, jak chutná v novém ligovém ročníku radost z vítězství. Útočník Jakub Řezníček zařídil svému týmu rozhodující trefou triumf v důležitém střetnutí posledních mužstev tabulky v Jihlavě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Příbramský útočník Jakub Řezníček.

Článek

Jak si užíváte premiérovou výhru?

Jsme neskutečně šťastní, že jsme klíčový zápas zvládli. Celý týden jsme se na něj nesmírně pečlivě připravovali. Na trénincích jsme makali na doraz. Vyplatilo se, tříbodový zisk je sladkou odměnou.

Jediný gól střetnutí jste vstřelil poté, co se od jihlavského Kolouška míč odrazil přímo k vám...

Jeho smůla znamenala moje štěstí. Nikdo si mě nehleděl, stačilo jen balón uklidit do sítě. Snažil jsem se hlavně netrefit brankáře Hanuše, což se mi povedlo. Gól, který přinese takhle důležitou výhru, vždycky strašně potěší.

Pak jste ještě běžel sám na brankáře. Proč se vám ho nepovedlo překonat i podruhé?

To byla moje velká chyba. Míč jsem si sám ukopl. Byl jsem kvůli tomu na sebe děsně naštvaný. Mohli jsme si ušetřit pořádné nervy. Naštěstí jsme ale závěrečný tlak domácích ustáli a těsné vedení uhájili.

Co stihl změnit za pár dní po příchodu k mužstvu nový trenér Tobiáš?

Snažil se nás především povzbudit. Nabádal nás, abychom si víc věřili. Neustále nám zdůrazňoval, že nemáme tak špatný tým, abychom pobývali na sestupových příčkách. S tím stoprocentně souhlasím.

Proč jste tedy tak mizerně vstoupili do sezóny?

Podle mého názoru byla příčina především v našich hlavách. Z nějakého důvodu jsme nebyli schopni stoprocentní koncentrace na celé utkání. Nyní v Jihlavě se to zaplaťpánbůh změnilo.

Takže věříte, že odteď budou body na vašem kontě přibývat mnohem pravidelněji?

O tom nepochybuju. My skutečně nemáme zdaleka tak špatné mužstvo, abychom museli bojovat o záchranu. Jsem přesvědčený, že v příštím kole zvládneme i další důležitý duel v Budějovicích a postupně se propracujeme do středu tabulky, kam patříme.

Reklama

Související témata: