Hlavní obsah

Jsme dole namočení, ale o černých scénářích nechci mluvit, říká Pavelka

Liberec

Tápání libereckého Slovanu v Synot lize nebere konce. Třebaže tým nepředvádí špatný fotbal, po jedenácti kolech klesl až na čtrnácté místo v tabulce. To je alarmující skutečnost, jakou si uvědomuje i jeden z nejlepších hráčů mužstva David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník David Pavelka

Článek

„V kabině jsou s námi ještě kluci, kteří zažili v Liberci titul před dvěma lety a další hezké chvíle. Hlavně pro ně nepřináší aktuální situace dobrý pocit. Ale všichni si říkáme, že nechceme být tam, kde momentálně jsme," přemítal klíčový záložník, který se zdráhá připustit eventuální záchranářské starosti.

„Je pravda, že jsme dole dost namočení. Musíme to brát jako realitu, ale o černých scénářích bych nerad mluvil. Chceme se vydrápat do jiných příček v tabulce. K tomu potřebujeme konečně začít vyhrávat s tím, že to ukopeme hlava nehlava. Nikdo v tabulce čekat nebude, až je doženeme, protože i soupeři kolem nás mají stejné touhy uniknout z pásma sestupu," podotkl Pavelka, jehož netěší ani bilance sedmi remíz.

„Pro klub typu a ambicí Liberce je to kuriózní statistika, ale spíš v negativním směru. Body takhle přibývají nesmírně pomalu a taky se na ně nadřeme. Jen remízami se výš neprokoušeme. Jediná výhra od začátku sezóny je tristní," vypíchl záložník největší neduhy mužstva.

Co musí tým zlepšit? „Především bychom měli nahradit chybějící zkušenosti aspoň větší efektivitou. Když si vytvoříme tlak, je nutné sypat jeden centr za druhým do soupeřova pokutového území. A potřebujeme, aby nám tam spadla nějaká haluz. Nesmíme připustit, abychom hru rozkombinovali místo zakončení. Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát míčů a nechybovat při obranných odkopech," rozebíral Pavelka herní prvky.

V podobných nesnázích, když se nedaří, hraje roli i psychika. „Měli bychom se zklidnit. Bouřka by asi nebyla na místě," rozvažoval liberecký záložník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice