Hlavní obsah

Soud nařídil Adámkovi se Plzni omluvit a zaplatit odškodné

Bývalý rozhodčí Tomáš Adámek se musí omluvit fotbalistům Viktorie Plzeň a zaplatit odškodné 200 tisíc korun za poškození jména zápodočeského klubu. Adámek totiž v notářském zápise uvedl, že ho měl v minulosti kontaktovat funkcionář Martin Svoboda a nabízet úplatek za to, když zápas mezi Jabloncem a Plzní vyhraje Viktoria. To se však nepodařilo prokázat. Krajský soud v Brně tak rozhodl, že Adámek musí Plzeň odškodnit. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý rozhodčí Tomáš Adámek se musí Plzni omluvit a zaplatit odškodné.

Článek

Případ se týkal údajného úplatku za ovlivnění prvoligového utkání Jablonec - Plzeň v roce 2012 ve prospěch západočeského klubu. Adámek s dalším rozhodčím Pavlem Býmou zaslali na FAČR notářský zápis, ve kterém informovali o schůzce se Svobodou a nabídnutí úplatku. Případ následně dospěl k okresnímu soudu pro Prahu-západ, který všechny tři zprostil obžaloby, protože se neprokázalo, že by se dopustili skutku, z kterého byli obžalováni.

Adámka kvůli pošpinění jména zažalovala Plzeň a soud jí dal za pravdu. Bývalému sudímu tak nařídil se Viktorii omluvit a zaplatit 200 tisíc korun. Plzeň původně požadovala 500 tisíc.

"Soud rozhodl, že pan Adámek musí zaplatit 200 000 korun a náklady řízení. Nám ovšem v téhle věci vůbec nešlo o peníze, ale o princip. Pro nás je podstatné, že nám soud dal za pravdu a že se nám pan Adámek za své výroky musí omluvit," cituje Aktuálně.cz majitele Viktorie Tomáše Paclíka.

Rozsudek ještě nenabyl právní moci a je možné, že se Adámek odvolá.

Reklama

Související témata: