Hlavní obsah

Plzeň po výhře nad Slováckem odskočila Spartě na čtyři body, Jablonec přestřílel Teplice

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zvítězili ve 12. kole Synot ligy na hřišti Slovácka 1:0 a na čele tabulky odskočili Spartě na čtyři body. Pražané však mají k dobru nedělní dohrávku s Mladou Boleslaví. Jediný gól Viktorie vstřelil Tomáš Hořava. Jablonec doma zvítězil nad Teplicemi 4:2. Stejným výsledkem zdolala Dukla poslední Hradec Králové. Příbram zvítězila ve čtvrtém utkání v řadě, když před vlastním publikem porazila Baník Ostrava 3:1.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (na snímku) rozhodl duel na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Proti vedoucí Plzni scházela Slovácku největší ofenzivní hvězda Došek. I bez něj ale tým z Uherského Hradiště dlouho držel s favoritem krok. Až v 63. minutě přihrál Petržela střídajícímu Hořavovi, který si navedl míč do střelecké pozice a pravou nohou pohlednou střelou na zadní tyč překonal brankáře Heču.

Domácí poté zvýšili aktivitu, vyrovnávací branku se jim ale vstřelit nepodařilo a na vítězství nad Viktorií tak i nadále čekají. Naposledy se Slovácku podařilo Plzeň porazit před osmi lety. Svěřenci trenéra Koubka zvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou.

Jablonec v severočeském derby zdolal Teplice

Dlouhou nepříjemnou sérii se podařilo překonat Jablonci, který v předchozích šesti domácích zápasech nedokázal Teplice porazit. Gólový účet načal Pospíšil, jehož centr ze standardní situace nikdo netečoval a míč skončil až za Grigarovými zády. Šest minut po začátku druhé půle navíc náskok navýšil Kopic, který prostřelil hostujícího brankáře přízemní střelou.

Hosté se přesto dokázali vrátit do zápasu. Nejdříve se prosadil Nivaldo po centru ve formě hrajícího Vůcha a o pouhé čtyři minuty později bylo vyrovnáno. Z nenápadné akce se prosadil Mahmutovič. Zelenobílí si ale vedení vzali zpět dvanáct minut před koncem druhé půle. Další centr Pospíšila propadl k Mingazovovi, jenž střelou po zemi skóroval. A definitivní klid do řad Baumitu vnesl Kubista, který byl přitom na trávníku několik vteřin. Ščasného tým ani na šestý pokus v sezóně nedokázal z venkovního hřiště vybojovat tři body.

Dukla uspěla v Hradci Králové

Nejlepší možný vstup do zápasu s Duklou měli fotbalisté posledního Hradce Králové, které poprvé vedl dosavadní asistent trenéra Bohuslav Pilný. Halilovič se totiž už ve 4. minutě pěkně uvolnil a otevřel skóre. Ještě do konce úvodní půle se ale Pražanům podařilo vývoj zápasu otočit. Ve 37. minutě se po centru ze standardní situace míč odrazil k Čajičovi, který pumelicí srovnal, a v samotném závěru Marešovu střelu dorazil do sítě Francouz Beauguel.

Východočeši se i přes nepříjemný gól do šatny dokázali do zápasu vrátit. Postaral se o to Dvořák, jenž střelou z otočky zužitkoval centr Haliloviče. Všechny tři body ale nakonec brali hosté z Prahy. Třetí gól Dukly zařídil střídající Považanec a čtvrtý zásah zaznamenal v závěru Beauguel.

Příbrami se na Ostravu v domácím prostředí daří. A Středočeši to potvrdili i v sobotním utkání. Skóre otevřel Zeman a další dvě branky přidal Řezníček. Kukecův gól v závěru zápasu už na dělbě bodů nic nezměnil. Příbram, která bude v úterý opakovat nedohraný zápas s Duklou, vyhrála počtvrté v řadě. Baník prohrál podruhé během šesti posledních kol.

Program 12. kola Synot ligy:
Pátek
Jihlava - Brno
České Budějovice - Slavia
Bohemians 1905 - Liberec
Sobota
Jablonec - Teplice 4:2
Branky: 27. Pospíšil, 51. Kopic, 78. Mingazov, 90.+1 Kubista - 59. Nivaldo, 63. Mahmutovič.
Hradec Králové - Dukla 2:4
Branky: 4. Halilovič, 55. Dvořák - 37. Čajič, 45. Beauguel, 74. Považanec, 85. Beauguel.
Příbram - Ostrava 3:1
Branky: 47. a 63. Řezníček, 25. Zeman - 84. Kukec.
Slovácko - Plzeň 0:1
Branka: 63. Hořava.
Neděle
15:45 Sparta - Mladá Boleslav

Reklama