Hlavní obsah

Porazit doma Brno byla povinnost, tvrdil jihlavský trenér Jinoch

Jihlavským fotbalistům se po odchodu kouče Rady daří, ve třech ligových zápasech pod vedením trenérského dua Kučera - Jinoch vydolovali už sedm bodů. V předehrávce 12. kola zdolali v prestižním souboji blízkých soupeřů Brno 2:0, Zbrojovka si připsala už čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Matěj Hybš (vlevo) a Muris Mešanović z Jihlavy se radují z gólu.

Článek

„Získali jsme strašně důležité body. Porazit doma Brňany byla v naší situaci ovšem povinnost. I vzhledem k následnému těžkému losu," věděl Josef Jinoch, jehož tým potřetí za sebou neinkasoval. „Jsme hrozně rádi, že jsme navázali na předchozí vydařené duely se Slavií a v Ostravě," liboval si.

Celek z Vysočiny načal cestu za vítězstvím Mešanovičovým gólem krátce před pauzou a klid domácím definitivně zajistil v 74. minutě premiérovou trefou v jihlavském dresu Matěj Hybš, který tentokrát vyměnil pozici levého beka za post levého záložníka. „Bylo příjemné si často zaútočit. Brno jsme skoro do ničeho nepustili, nám se naopak dařily rychlé brejky," liboval si ze Sparty hostující Hybš, jemuž na gól přihrál další kmenový fotbalista z Letné Jánoš.

Divákům se Doležal nedivil

Hráči Zbrojovky odjížděli domů skleslí. „Jsme v krizi," přiznal brankář Martin Doležal, který zaskakoval za distancovaného Hladkého. „Vzadu se bohužel dopouštíme chyb a dopředu nejsme skoro vůbec nebezpeční. Nedivím se našim fandům, že byli naštvaní. Aby s námi ještě vůbec někdo příště k venkovnímu utkání vycestoval, musíme se za týden proti Slovácku chytit," předsevzal si Doležal.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal oddělil porážku v Jihlavě od tří předchozích. „Prohrát s Plzní, Mladou Boleslaví či Spartou nebyla ostuda. Střetnutím na Vysočině jsme ovšem začali šňůru zápasů se soupeři, s nimiž bychom měli bodovat. První pokus se nám vůbec nepovedl," přemítal Kotal.

Jeho tým ho zklamal naprosto jalovou útočnou fází. „Před soupeřovou brankou jsme postrádali invenci i jakýkoliv nápad. Nemůžeme se tudíž divit, že jsme neskórovali. Je jasné, že nás čeká boj o záchranu. Abychom příště uspěli v duelu se Slováckem, musíme se zlepšit téměř ve všem," uvědomoval si Kotal.

Reklama

Související témata: