Hlavní obsah

Urban křičel sudímu do mikrofonu, ať odvolá penaltu. Byla přísná, vysvětloval kouč Budějovic

Duel Českých Budějovic se Slavií plynul dlouhý čas bez emocí, obrat ale nastal v 73. minutě, kdy sudí Královec nařídil pokutový kop proti Dynamu. V ten moment se domácí kouč Luboš Urban rozběhl k pomeznímu arbitru a cosi na něj křičel. „Byl jsem tak rozčílený, že jsem mu řval do mikrofonu, aby hlavnímu vyřídil, ať penaltu odvolá," vyprávěl Urban po utkání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Sudí Pavel Královec, který řídil duel Českých Budějovic a Slavie.

Článek

Jak situace vyhlížela? Za bezbrankového stavu středem budějovické obrany proběhl útočník Slavie Milan Škoda, jeho první střelu brankář Zdeněk Křížek vyrazil, poté si Škoda míč předkopl a přepadl přes gólmana. Královec okamžitě zareagoval - penalta.

„Jsem přesvědčený, že byla hodně přísná. Poté, co si Škoda předkopl balón, hodil rybičku. Tak jsem to viděl já z lavičky, proto se mi rozhodnutí nelíbilo," uvedl Urban, který měl šťastnou ruku, když po hodině hry poslal na trávník Jana Vošahlíka, jenž tři minuty před koncem vyrovnal na konečných 1:1. „Jsme spokojení, bod bereme. Myslím, že prohrát bychom si nezasloužili," prohlásil Urban.

Slávistický kouč Miroslav Beránek byl naopak zklamaný, neboť jeho tým měl na dosah zlomení výsledkové mizérie, kdy v posledních šesti zápasech získal pouhý bod. V pátek k němu přidal jen jeden.

„Poklud bychom vyhráli, přiblížili bychom se klidnému středu. Byli jsme blízko, bohužel jsme ke konci dostali gól z ničeho," povzdechl si Beránek. „Čekali jsme těžký zápas, domácí vyhráli minule v Hradci Králové. Začali jsme aktivně, byli jsme lepší, po přestávce jsme cítili, že se dá v Budějovicích vyhrát. Jenže naše koncovka není taková, jakou bychom potřebovali," zalitoval Beránek, že se sešívaní trefili pouze jednou z penalty. Zahrávali ji po dlouhé době, a sice po 73 zápasech!

Reklama