Hlavní obsah

Boleslav otestovala oba lídry. Sparta je momentálně silnější než Plzeň, míní Jarolím

Nejdřív Plzeň, potom Sparta. Dejte pokoj s takovým losem, řekl by každý z účastníků fotbalové Synot ligy. Mladá Boleslav musela takový dvojboj podstoupit právě těsně před tím, než se dva domácí giganti střetnou ve vzájemném duelu. Středočeši nebyli ani v jednom z těchto duelů kompletní a z těžké zkoušky nevytěžili ani bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Článek

Během týdne čelili oběma lídrům. A jsou rádi, že od nich mají na půl roku pokoj. Plzni doma Středočeši podlehli 0:3, když zápas hodně poznamenala neodpískaná penalta v jejich prospěch. Na Letné pak nebyli daleko od toho, aby ubránili bezbrankovou plichtu. Nakonec však prohráli 0:1.

„Bod se dal na Spartě uhrát. Chtěli jsme z těchto dvou zápasů co nejvíc bodů, ale nemáme nic. Teď se musíme soustředit na páteční utkání s Bohemkou," krčí rameny zkušený Lukáš Magera.

Plzeň a Sparta jsou o hodně napřed

Vedoucí Plzeň již tuto sobotu přivítá druhou Spartu. Kdo z nich je lepší? Ptejte se v Mladé Boleslavi, tam jsou experti s nejčerstvějšími zkušenostmi.

„Sparta má svoji herní kvalitu. Potvrzuje ji v posledních zápasech nejen v domácí soutěži, ale také v Evropské lize. Těžko říci, jak bude vypadat její přímý střet s Plzní. Proti nám byla možná trochu unavená po utkání na Slovanu. Myslím si, že momentálně je Sparta silnější než Plzeň," říká trenér Karel Jarolím.

„Těžké srovnávat. S Plzní jsme hráli doma a se Spartou venku. Netroufám si říct, který tým je aktuálně lepší. Obě mužstva jsou kvalitní a pořád mají o dost větší kvalitu než my," srovnává Magera.

Jak dopadne sobotní ligový šlágr o první místo mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Plzeň
42,6 %
Zvítězí Sparta
46,2 %
Utkání skončí remízou
11,2 %
Celkem hlasovalo 6961 čtenářů.

Reklama