Hlavní obsah

Limberského penalta je prý zapomenuta, na Spartě se po rozhodčím pro Plzeň nepídí

Praha

Bitva o krále podzimu se vším všudy. Svedou ji dva nejsilnější týmy fotbalové Synot ligy, jež v čele tabulky dělí jediný bod. Sparta ho na vedoucí Plzeň ztrácí, Letenští však doufají, že i navzdory nabitějšímu programu se na vypjatý duel náležitě připraví. Zápas mezi Plzní a Spartou se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský David Limberský (vlevo) gratuluje kapitánovi Sparty Davidu Lafatovi k zisku poháru.

Článek

Vztahy dvou nejúspěšnějších českých klubů posledních sezón jsou hodně napjaté. A skandál kolem Limberského nafilmované penalty před dvěma lety přilil olej do ohně ještě víc.

Letenští ujišťují, že na kolegy z národního týmu, s nimiž teď úspěšně táhnou reprezentaci v kvalifikaci ME 2016, žádnou pifku nemají.

„V reprezentaci žádné hecování s kluky z Plzně neproběhlo. A z mojí strany k němu ani teď nedojde. V reprezentaci jsme jeden tým. Teď půjdeme proti sobě a každý se bude soustředit sám na sebe," líčí záložník Ladislav Krejčí.

„Vztahy Sparty s Plzní? Jeden druhého respektujeme, z mého pohledu tam není žádná nevraživost. A jak čtu výroky druhé strany, tak to z nich cítím podobně," ujišťuje trenér Vítězslav Lavička.

Krejčí žádné vztahy s rozhodčími nemá

Jenže co když zase bude na hřišti úřadovat sudí? „Nad tím absolutně nepřemýšlím, hráčům to ani nepřísluší. V kabině jsme zatím opravdu vůbec neřešili, kdo bude v Plzni pískat. Já se o jméno rozhodčího nestarám před žádným zápasem. Všimnu si ho, teprve když nastupujeme. Nemám věk na to, abych si s nimi povídal, takže vlastně žádný vztah s rozhodčími nemám," culí se Krejčí.

„Kdepak, obsazení rozhodčích jsme nezjišťovali, to se snad ani nedá. Nebo už něco víte? Já vyjdu s každým, mně je to jedno," culí se také kapitán David Lafata.

A dozvuky Limberského penalty? „Přiznám se, že jsem o tom už dlouho neslyšel, neprobíralo se to. Asi se na to zapomnělo. Takový je fotbal. A kdyby se mělo něco podobného opakovat, aspoň by bylo o čem mluvit, ne?" nedělá si sparťanský kapitán vrásky.

Jak dopadne šlágr podzimu mezi fotbalisty Plzně a Sparty?
Vyhraje Plzeň
46,5 %
Zápas skončí remízou
10 %
Zvítězí Sparta
43,5 %
Celkem hlasovalo 20140 čtenářů.

Reklama