Hlavní obsah

Plzeň hlásí pohotovost, přijedou sparťanští rowdies

Plzeň

Ač fotbalová Plzeň v této sezóně skončila putování Evropskou ligou před branami základní skupiny, v sobotu budou na stadiónu Viktorie panovat bezpečnostní opatření na úrovni pohárové Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy na stadiónu Pasienky v Bratislavě.

Článek

Do Štruncových sadů přijede sehrát šlágr ligového podzimu Sparta (20.15, vysílá ČT Sport, on-line na Sport.cz) a Západočeši nechtějí dopustit, aby fotbal zastínily násilnosti.

„Zápas je řazen mezi rizikové. Z pořadatelského hlediska k duelu přistupujeme jako k utkání evropských pohárů," potvrzuje tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár. Bitva bude zatěžkávací zkouškou pro nový kamerový systém za čtyři milióny korun, jenž byl v Plzni instalován před měsícem. „Jsme jeden ze dvou stadiónů ve střední a východní Evropě, který má tento moderní druh zařízení k dispozici," upozorňuje mluvčí.

V pohotovosti budou desítky strážníků městské i státní policie a členové agentury najaté klubem. Bezpečnostní složky zaujmou po běsnění fanoušků Sparty v Bratislavě maximální ostražitost.

Dlouho vyprodáno

Plzeň má tuto sezónu doma v lize nejvyšší návštěvnost. Její zápasy ve Štruncových sadech vidělo průměrně 10 593 diváků, což je o 1712 fanoušků víc, než má druhá Slavia. Stadión s kapacitou 11 354 míst byl na Spartu vyprodán v řádu desítek minut.

„Nehrajeme evropské poháry, takže bitva s letenským soupeřem je z klubového hlediska vrcholem podzimu. Tudíž jsem rozdal třicet vstupenek rodině a přátelům, ač bych potřeboval mnohonásobně víc," přiznává David Limberský, obránce Plzně.

Západočeský klub avizoval, že ani pětinásobná kapacita by v tomto případě neuspokojila poptávku. Sparta dostala k dispozici 640 vstupenek do sektoru hostí a 250 lístků na hlavní tribunu. „Vstupenky byly prodány za pětačtyřicet minut držitelům permanentek před nedělním zápasem s Mladou Boleslaví," říká Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty.

Jak dopadne šlágr podzimu mezi fotbalisty Plzně a Sparty?
Vyhraje Plzeň
46,5 %
Zápas skončí remízou
10 %
Zvítězí Sparta
43,5 %
Celkem hlasovalo 20140 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články