Hlavní obsah

Pokuty na fanoušky sešívaných neplatí, Slavii hrozí uzavření stadiónu

Praha

Pražská S si v jednom směru rozhodně nemají co závidět. Zatímco Sparta má kvůli výtržnostem svých fanoušků uzavřený stadión na jeden zápas v pohárové Evropě s podmínkou na dva roky, Slavia má podobné patálie v domácí Synot lize. Pokuty na příznivce sešívaných nezabírají, a tak se vedení klubu obává, že fotbalový Eden může být brzy uzavřen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie s dýmovnicemi, kvůli nimž byl zápas se Spartou na několik minut přerušen.

Článek

Další pokuta od disciplinární komise FAČR červenobílé neminula. Za vulgární pokřiky fanoušků během domácího ligového utkání s Jabloncem klub zaplatí 30 tisíc korun.

„Je to zřejmě poslední pokuta, kterou nám disciplinární komise FAČR za tento typ prohřešku vyměřila. Vzhledem k tomu, že pokutování klubu nepřináší očekávané zlepšení chování diváků v ochozech, byli jsme komisí upozorněni, že při dalších skandovaných vulgaritách z hlediště můžeme očekávat tresty směřující k uzavření stadiónu," říká na klubovém webu mluvčí Jiří Vrba, který ve čtvrtek Slavii před disciplinární komisí zastupoval.

Další nepříjemnost je navíc na cestě, neboť disciplinárka už zahájila se Slavií řízení za vulgární chování fanoušků hostů v utkání v Českých Budějovicích.

Do Edenu míří rozjetá Příbram

Slavia tedy má kvůli svým fanouškům nůž na krku. Po dvou týdnech se znovu představí v domácí Synot Tip Areně, v sobotu od 17:00 přivítá v 13. ligovém kole Příbram.

Sešívaným není ani po sportovní stránce co závidět. Na výhru čekají sedm kol, naposledy v lize porazili na konci srpna Plzeň. A od sestupového propadliště je dělí už jen tři body...

„Příbram má za sebou úspěšnou sérii. Čtyři vítězství, jedna remíza a navíc dostávají málo gólů. Hrají dobře z defenzívy a spoléhají na protiútoky a nebezpečné standardní situace," poukazuje trenér Miroslav Beránek.

„My máme za sebou naopak neúspěšnou sérii a chceme ji zlomit. Potřebujeme hrát tak, abychom neinkasovali a zároveň byli ve hře hladovější po gólu a měli větší touhu ho vstřelit," přeje si slávistický kouč.

Reklama

Související témata: