Hlavní obsah

Vrbův stoper pod čarou věří, že Sparta dotáhne podzim se ctí

Praha

Ligová konkurence už má dovolenou na dosah, fotbalisté Sparty však budou v permanenci až do půlky prosince. Dnešní ligový duel s Českými Budějovicemi (od 17:00 na Letné) je pro ně generálkou na čtvrteční pohárovou bitvu s Neapolí. A o postupu do jarní části Evropské ligy se bude nejspíš rozhodovat až dva týdny před Vánocemi v Bernu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce pražské Sparty Mario Holek během tréninku..

Článek

Diváci pohárového duelu v Příbrami byli hodně překvapení. Jako pravý bek Sparty nastoupil Mario Holek. „Má premiéra asi po deseti letech," usmívá se bývalý záložník, který už dva roky hraje stopera.

Proti Českým Budějovicím už bude obhájce titulu kompletnější. „V Příbrami jsme nastoupili bez reprezentantů. Asi by nebylo ideální, kdyby po nedělním těžkém zápase s Islandem hráli hned v úterý. Na podzim je před námi ještě pět zápasů. Hodně se věnujeme regeneraci, abychom se vyhnuli dalším zraněním," poukazuje Holek.

Kouč národního týmu Pavel Vrba uznává, že také letenský stoper by si nominaci zasloužil. Střed reprezentační obrany však momentálně patří Sivokovi s Kadlecem, jež jistí Procházka se Suchým.

„Kvalitních stoperů teď má nároďák dost. Mě může těšit, že jsem pro pana Vrbu těsně pod čarou. Klukům fandím a jsem rád, že důležitý zápas s Islandem zvládli," líčí Holek.

Na pomoc Slovanu se nedá spoléhat

Pokud jde o klub, nabitý závěr podzimu výrazně ovlivní jeho celkové hodnocení. V lize Sparta hostí České Budějovice a končí v Jihlavě. Na Plzeň ztrácí jen bod, takže má stále šanci přezimovat na první příčce.

„Nepřemýšlím, na jaké příčce po podzimu budeme. Podstatné je, abychom oba zápasy zvládli."

V Evropské lize pak hraje o postup ze skupiny. Hostí Neapol a končí v Bernu. Slavit by mohla již po duelu s italským favoritem, musel by jít však na dálku pomoci také Chovancův Slovan proti Young Boys.

„Slovan toho zatím moc neuhrál, tak se na něj spoléhat nebudeme. Vůbec bychom se nezlobili, kdyby nám pomohl, ale uhrát si to budeme muset sami," usmívá se Holek.

Reklama

Související témata: