Hlavní obsah

Hrozně jsem selhal, přiznal českobudějovický Hora po zahozené tutovce

Karel FeltPrávo

Jihočeši podali na Letné bídný výkon. Domácí gólman Marek Štěch mohl chytat ve smokingu. Až na moment z 54. minuty, kdy českobudějovický záložník Jakub Hora využil nedorozumění ve sparťanské obraně a šel sám na bránu. Podklouznuvšího gólmana lehce přeloboval, ale míč už nestihl na hrací ploše...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Hora z Českých Budějovic na archivním snímku.

Článek

Co se stalo? Vždyť to byla stoprocentní šance...

Viděl jsem, že Štěch trochu zavrávoral, chtěl jsem ho přehodit. Jenže jsem míč za ním už nestihl. Když to vidím zpětně, byla to moje velká chyba. Měl jsem mu udělat dlouhou kličku a dojít s míčem až do brány. Hrozně jsem selhal. Klukům jsem se omluvil.

Myslíte, že by gól na 3:1 něco při drtivé převaze Sparty řešil?

Asi moc ne. Tohle ale musím prostě dát.

Na Letné jste vypadali hodně marně. Čím si to vysvětlujete?

Asi jsme byli marní. Se Spartou je to vždycky těžké. Položil nás druhý gól. Přijdeme ze šatny a z prvního centru inkasujeme. Možná, kdybych dal tu šanci, bylo by to trošku jiné, ale jen trošku. Je po zápase, teď se musíme soustředit na Teplice. Když je porazíme, můžeme mluvit o trochu vydařeném podzimu.

Neměli jste až moc v hlavách, že na Spartě nemůžete nic uhrát?

To bych neřekl. V první půli měla dvě tři šance. Věděli jsme, že držení míče bude v její prospěch, přehrála tu jiné týmy, například Mladou Boleslav, Jablonec. Sparta je teď top tým. Kdybychom je chtěli presovat, dostali bychom ještě víc gólů. Sparťané si věří, vědí o sobě. Opravdu je hrozně těžké s nimi hrát.

Říkáte to, jako byste ani nic jiného, než porážku nečekali a vlastně se tím pádem nic nestalo...

To ne, pořád je to porážka. Pro nás je každý bod dobrý, ale musíme být soudní. Věděli jsme, že kdybychom tu uspěli a získali bod, byl by super. Ale my jsme dneska na víc neměli.

Vaší předností je ofenzíva, ale na Letné jste měl viditelně za úkol pomáhat pokrývat nebezpečné kraje Sparty. Dařilo se vám to?

Úplně ne. Pavel Kadeřábek pár centrů dal. Měli jsme se zdvojovat a já víc hrát ze středu a čekat na možnost k brejkům. To se nepodařilo.

Může čtyřgólová porážka z Letné nahlodat vaši psychiku?

To se ukáže v pátek proti Teplicím, ale věřím, že ne. Vyříkali jsme si některé věci už po zápase. Musíme se semknout a uspět s Teplicemi. Hlavně s nimi neprohrát.

Reklama