Hlavní obsah

Bod s Jihlavou nic neřeší, uvědomoval si nový liberecký kapitán Šural

Josef Pešout (Liberec)Sport.czPrávo

Nečekaně nastoupil s kapitánskou páskou, vstřelil celkově svůj sedmý ligový gól v sezóně, přesto nebyl liberecký fotbalový útočník Josef Šural po zápase s Jihlavou (2:2) spokojen. Mrzela ho už devátá remíza Slovanu v probíhajícím ročníku Synot ligy a tudíž další bodová ztráta, která ponechala severočeský tým v bezprostředním pásmu sestupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník a kapitán Josef Šural na konci zápasu proti Jihlavě (2:2).

Článek
Fotogalerie

„V tom, že jsme změnili kapitána, asi hledáte nějakou senzaci, ale tak to není,“ pravil Šural, který se k nové roli dostal po rozhodnutí trenéra Samuela Slováka. „Od něj vzešel impuls a vůbec jsem s tím nepočítal. Prostě jsme zkusili něco jiného, ale pro mě zůstává kapitánem Jirka Fleišman, který měl pásku až do předešlého zápasu,“ tvrdil nejlepší liberecký střelec. „Když už to nešlo dál a nedařilo se, přišel nový krok, ale ani tohle nepomohlo. Bod s Jihlavou v naší situaci nic neřeší. Neřekl bych, že bychom byli vysloveně nervózní, ale asi to tak vypadalo,“ posteskl si Šural.

Zápas se pro Liberec nevyvíjel nijak dobře. Tým stálo hodně sil, aby dorovnal dvougólové manko. „Je paradoxní, že hosté ani neměli šanci a najednou vedli 1:0. Brankář Kolář ví, že udělal chybu, ale řekli jsme si, že to vezmeme za něj. Tři góly pak chytil, takže bych mu nic nevyčítal. Srazil nás gól i na 0:2. Začali jsme v časové tísni hrát hurá fotbal a nakopávat míče. Aspoň se podařilo srovnat,“ líčil autor prvního gólu, který Slovan nastartoval k finiši.

„Odvrátit porážku se nám povedlo předtím už víckrát a věřil jsem, že bychom mohli skóre ještě otočit. Škoda, že jsme nepřidali třetí branku, která by byla vítězná,“ uvažoval Šural.

Samozřejmě vnímal, že výkony Slovanu nejsou na podzim ideální. „Vázne nám kombinace, je tam víc nepřesností než kvality. Když chceme vyhrát, musíme to urvat srdíčkem a bojovností,“ přemítal nový liberecký kapitán.

Mešanovič skóroval počtvrté v řadě

Pod novým trenérským vedením fotbalisté Vysočiny Jihlavy v lize ještě neprohráli. Ze šesti zápasů vytěžili čtrnáct bodů za čtyři vítězství a dvě remízy, což ostře kontrastuje s předešlou mizivou bilancí. V úvodních devíti kolech nastřádali jen čtyři body.

Na nevídaném vzkříšení týmu má velkou zásluhu bosenský útočník Muris Mešanovič. Skóroval pokaždé v posledních čtyřech utkáních, když přispěl k výhrám nad Brnem 2:0, v Teplicích 3:2, nad Plzní 2:1 i k plichtě v Liberci 2:2. Střelecká statistika je pro hráče z klubu, který nepatří k tuzemské elitě, obdivuhodná.

„V Liberci jsme ale měli také vyhrát,“ vzal Mešanovič remízu od Ještědu poněkud s rozpaky. „Ze začátku jsme dali šťastný gól, pak jsme přidali i druhý a stav 2:0 vypadal slibně. A kdybychom proměnili nějaké další brejky, asi bychom vedení už nepustili,“ mínil fotbalista, který litoval závěru zápasu. „Bohužel jsme dostali druhý gól v první minutě nastaveného času. Přijít o výhru takovým způsobem zamrzí,“ rozjímal nad plichtou.

Reklama