Hlavní obsah

Slavia - Hradec 1:1Po remíze s votroky visí nad Slavií hrozba pokuty dál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Plašil 0 : 1
57. Škoda 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Až poslední duel příští týden na ostravských Bazalech rozhodne, zda fotbalisté Slavie odmáznou pokutu, kterou nad nimi vyneslo klubové vedení během první reprezentační pauzy. Do zimní přestávky mají získat devět bodů, ale zatím jich nasbírali jen sedm, protože ve včerejším duelu s posledním Hradcem Králové výhru a tříbodový zisk ležérním výkonem odmítli a museli se spokojit s remízou. A nebylo jim nic platné ani to, že hosté dohrávali jen v deseti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda se raduje z gólu.

Článek

Tristní podívaná na fotbal servírovaný v Edenu pro nejvěrnější z věrných. V úvodní čtvrthodině ani jediná střela mířící na bránu, pak sice pokus domácího Černého likvidovaný gólmanem Koubkem, ale v následující čtvrthodině zase jenrozpaky.

Servírovaná bída odměněná pískotem

V domácím podání tedy docela určitě, neboť v duelu s posledním týmem tabulky si Slavia počínala vyloženě laxně, ba v některých pasážích doslova ležérně. Štěstím pro ni bylo, že pro votroky představuje po návratu do ligy neskonalý problém trefit bránu, natož pak snad dát gól.

Přitom Dvořák se do docela slibné palebné pozice dostal, ale střílel vedle, vzápětí se po Černého centru natahoval skluzem, ale na míč nedosáhl. A když Malinský a po něm Černý neprocpali po zmatcích ve slávistické šestnáctce balón za Rakovana záda ani ze dvou kroků, ozval se z řad domácích fanoušků nespokojený pískot.

Ani ten však Beránkovy svěřence, v jejichž dresu se odbýval premiéru Gruzínec Kenija, neprobral, natož aby z Edenu vyhnal fotbalovou bídu.

Góly přišly po rohových kopech

Kenija se o to mohl po třech minutách druhé půle postarat, ale jeho gól pro ofsajd neplatil, takže se o první vzrušení museli postarat hosté. Rolko prodloužil rohový kop a nekrytý Plašil otevřel skóre.

Až tenhle úder Slavii probral, takže promptně odpověděla. Trestný kop gruzínského legionáře Keniji ještě vyrazil gólman Koubek na roh, po něm ale hlavičkující Škoda skóre srovnal. A tři minuty poté ho mohl otočit docela, jenže brankář Východočechů jeho bombu vyrazil.

Domácí se ale konečně nadechli, přestali šetřit krokem a snažili se strhnout výhru na svou stranu. Ovšem jen nakopávanými míči a zvýšeným důrazem v osobních soubojích, což bylo žalostně málo. Převahu si sice vytvořili, i do pár slibných příležitostí  a závarů v šestnáctce Východočechů se dostali, ale nakonec jim nepomohlo ani to, že hosté dohrávali posledních třinát minut jen v deseti bez vyloučeného Malinského.

Obětavě hrající votroci remízu uhájili.

Slavia - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 57. Škoda - 55. Plašil. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Kotík. ŽK: M. Černý - Malinský, P. Černý, Mareš. ČK: 77. Malinský (HK). Diváci: 5 228.
Slavia: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar (46. Mikula) - Kenija (65. Boudjemaa), Kodr - V. Vukadinovič (76. Balaj), Zmrhal, M. Černý - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Hradec Králové: T. Koubek - Holeš, Križko, Rolko, Plašil - P. Černý - Štípek (84. Čermák), Halilovič (65. Mareš), Trubač (75. Vaníček), Malinský - P. Dvořák. Trenér: Pilný.

Reklama

Související témata: