Hlavní obsah

Starosti zůstaly, protože Slavia devět potřebných bodů pořád ještě nemá

Praha

Mohli mít po starostech. A pokuty, která jim hrozí od první podzimní reprezentační přestávky, se mohli slávističtí fotbalisté také definitivně zbavit. „Ale my přece nechodíme na hřiště kvůli zažehnání pokuty. Finanční sankce je sice nepříjemná, ale my chceme vyhrávat v každém zápase. Nad Hradcem, stejně jako v příštím kole v Ostravě,“ bránil se rozladěný domácí střelec Milan Škoda názoru, že by snad hrozba vynesená klubovým vedením výkon Pražanů v duelu s posledními votroky ovlivnila a pod remízu 1:1 se podepsala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Marek Kodr ze Slavie a David Vaníček z Hradce Králové v souboji o balón.

Článek

Po předchozí výsledkové mizérii sice Slavia v posledních pěti kolech neprohrála, jenže devět bodů potřebných k odmazání pokuty přesto nenastřádala.

Už neprohrávají, ale ani nevyhrávají

„Neprohráváme, ale z posledních pěti utkání jsme vyhráli jen jedno, což je málo. Takové zápasy, jako s Hradcem, přitom musíme doma zvládnout," nechápal Škoda dost dobře, co se s jeho týmem dělo. V první půli především, při závěrečné početní přesile zrovna tak.

„Měli jsme víc kombinovat a roztáhnout hru, jenže namísto toho jsme panikařili a dál jen nakopávali míče," přiznával, že ani čtvrthodinová početní převaha v závěru zápasu, kdy Hradec dohrával jen v deseti bez vyloučeného Malinského, nemohla přinést efekt.

„Ale za výhrou jsme šli až do konce, i když z výsledku jsme nakonec všichni zklamaní," kvitoval trenér Miroslav Beránek alespoň nějaké pozitivum na vystoupení svých svěřenců. S rozmrzelostí v hlase, to se ví, protože před utkáním s Východočechy byl i on přesvědčený, že tříbodovým ziskem jeho tým úkol stanovený vedením klubu splní.

Beránek: O devíti bodech víme

„O povinnosti získat devět bodů věděli hráči, víme to samo sebou i my. Nejde ale jen o peníze. Vítězství by pro nás znamenalo krok do klidnější části tabulky a tudíž i klid na další práci během zimní přestávky, remíza naopak představuje komplikace," povzdechl si slávistický kouč.

„Ale pořád ještě můžeme panující konstelaci ovlivnit, protože poslední utkání nám ještě zbývá. Sice venku a v Ostravě k tomu, ale pojedeme tak vyhrát," přesvědčoval Beránek všechny kolem sebe.

Podobné odhodlání panovalo i v soupeřově kabině. „V každém zápase hrajeme o bytí a nebytí, což se na nás projevuje. Na Slavii jsme chtěli vyhrát a zase až tak moc k tomu nechybělo. Chtělo to jen trochu déle udržet vedení, aby domácí ještě víc znervóznili. Anebo proměnit šanci, kterou měl Vaníček v samém závěru. Ale i bod je v naší situaci zlatý," glosoval remízovou partii nejzkušenější z Východočechů Adrian Rolko.

„V naší situaci potřebujeme vyhrávat, protože body nám chybí, ale i remíza ze Slavie je pro nás úspěchem. Ještě podstatnější však je, že mužstvo už v druhém zápase po sobě neprohrálo a jeho výkonnost se zvedá," kvitoval nerozhodný výsledek i sportovní ředitel Hradce Králové Robert Barborík, který na veřejnosti vystupuje namísto trenéra Bohuslava Pilného. „V posledním kole to proti Brnu ovšem musíme potvrdit vítězstvím."

Reklama

Související témata: