Hlavní obsah

Ultimátum reálně hrozí, Slavia musí na Bazalech vyhrát

Praha

Kdyby minule porazili poslední Hradec Králové, mohli mít klid. Po remíze však fotbalisté Slavie odjeli do Ostravy v nevděčné roli. Na Bazalech musejí zvítězit, jinak nesplní úkol od vedení získat v posledních šesti podzimních kolech aspoň 9 bodů a přijdou pokuty. Sešívaní zatím mají od vyhlášení ultimáta na kontě 7 bodů. Zápas 16. ligového kola Baník - Slavia se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá Slovak Sport 1, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Baníku Ostrava Michal Frydrych (vlevo) v souboji se slávistickým útočníkem Bekimem Balajem.

Článek

Červenobílí potřebují vyhrát, jinak ultimátum nesplní. Jenže Ostrava doma se Slavií od září 2008 pět utkání za sebou neprohrála. Červenobílí jsou na hřištích soupeřů vůbec dost krotcí, z posledních šesti venkovních ligových utkání uhráli jen dva body.

„Všichni víme, o co hrajeme. Máme co napravovat. Pro Ostravu je prohra z minulého kola s Jabloncem určitě nepříjemná, takže ji bude také chtít napravit. My se ale budeme snažit o to samé," ujišťuje pro klubové stránky trenér Miroslav Beránek.

„Budeme chtít navázat na druhý poločas proti Hradci, protože ten první se nám nepovedl. A zároveň na to dobré, co nás zdobilo během podzimu," dodává kouč sešívaných.

„Očekávám nesmírně těžké utkání. Viděl jsem Baník v duelu s Jabloncem, kde podali vynikající výkon, a myslím si, že neprávem prohráli. Minimálně bod si měli z utkání vzít. Baník hraje i dobře kombinačně, což dokázal už loni v několika zápasech. Letos v tom pokračuje," poukazuje kapitán Martin Latka.

Možná bude muset hlídat také uzdraveného kanonýra Milana Baroše. „Pozor si musíme dát na všechny hráče. Ale pokud je na hřišti Baroš, tomu se člověk musí věnovat neustále, protože to je výjimečný hráč," uvědomuje si slávistický stoper.

Doma Slavia v úvodu sezóny Baník porazila 3:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články