Hlavní obsah

Kývne Bednář Příbrami? Do pondělí má čas na rozmyšlenou

Příbram

Útočník Roman Bednář, jenž dostal od Sparty svolení, aby si hledal jiné angažmá, si rozmyslí do pondělí, zda přijme nabídku Příbrami. „Byl jsem za ním ve čtvrtek na soustředění sparťanské juniorky v Krkonoších. Popovídali jsme si, předložil jsem mu naši nabídku a domluvili jsme se, že mi hned po neděli zavolá, jak se rozhodl. Chce si to rozmyslet, poradit se s nejbližšími. Na jaře čeká rodinu. Chápu, že Sparta a Příbram je něco jiného,“ řekl prezident příbramského fotbalového klubu Jaroslav Starka pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Jan Jílek tlumí vášně mezi Romanem Bednářem ze Sparty (vlevo) a plzeňským Milanem Petrželou.

Článek

Starka nevidí problém v tom, že by měl v kádru tři útočníky. „Jakub Řezníček se podrobil menšímu zákroku v koleni a teprve začíná s přípravou. Pavel Fořt vypadá dobře, ale je na něm znát herní pauza, dlouho nehrál ani Roman Bednář. Trenér Pavel Tobiáš je musí dát do startu ligy do pořádku. Určitě by se uplatnili všichni tři. Jsou to kvalitní a zkušení borci.“ konstatoval Starka.

Deliho i Nevese nahradí z vlastních zdrojů

Další posily už neshání, byť odešli Neves, Deli či Stratil. „Za Nevese máme na levý kraj obrany Divíška, který se vrátil z hostování v Táborsku, kde podával velmi dobré výkony. Je tu také náš odchovanec Matějů. Ztráta Deliho je velmi citelná, ale chápu jeho touhu hrát za známější klub. Ve Slavii se určitě prosadí. Nahradíme ho z vlastních zdrojů. Na pozici defenzivního záložníka může hrát Hnaníček, Krameš a určitě víc prostoru bude dostávat i talentovaný Suchan,“ konstatoval Starka.

Poslední lednovou sobotu letí Příbram na desetidenní soustředění do Turecka. „Tam budeme ladit formu, sehrajeme přípravné zápasy a vyrazíme do ligy. Věřím, že jaro zvládneme v pohodě. Trenér Tobiáš vyčistil kádr a vzal do přípravy další mladé hráče. Kdyby se ale naskytla příležitost získat nějakého zajímavého hráče, který by musel ale být posilou, zvážili bychom to,“ dodal Starka.

Reklama