Hlavní obsah

Švenger byl vyhlášen nejlepším z Klokanů. Trenér jej nemilosrdně zkritizoval za dva inkasované góly

Jablonec

Brankář Milan Švenger byl vyhlášen nejlepším hráčem Bohemians 1905 v zápase v Jablonci, kde Pražané prohráli o tři branky. Šlo o hořké ocenění. Osmadvacetiletý borec, paradoxně rodák z Jablonce nad Nisou, při prohře zamezil mnohem většímu přídělu, když zmařil ještě tři další gólové šance domácích. Po utkání však schytal nemilosrdnou kritiku od vlastního trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Milan Švenger.

Článek

Ještě v poločasi si totiž Pražané dělali zálusk na bodový zisk. Ne že by snad byli pro Jablonec extra nebezpeční, ale skvostnou defenzivou Severočechy přiváděli do úzkých. „Myslím, že první poločas byl z naší strany v pořádku. Skutečně jsme padesát minut hráli velmi dobře. Ale pak se všechno rozpadlo. Je podivuhodné, že hrajeme venku a dostaneme gól z brejku," posteskl si Jakub Rada, záložník Bohemians 1905.

„Bránili jsme hodně aktivně. Domácí jsme prakticky nepustili do šance až do gólu Pospíšila, který byl velmi laciný. Lehká střela šajtlí. Šlo jednoznačně o hrubou chybu brankáře, k němuž se míč točil. Není o čem diskutovat," vynesl nemilosrdný ortel trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník. „A třetí gól byl rovněž po hrubce gólmana. Pak už byl zápas rozhodnutý," doplnil ještě při rekapitulaci situace po rohovém kopu, z něhož Beneš udeřil potřetí.

Brankář Pražanů Milan Švenger skutečně do přestávky prakticky nemusel zasahovat. „Jablonec si nic nevytvořil, my jsme ho dobře hlídali. Měl jeden přímý kop, který nebyl tolik nebezpečný. Několik centrů," ohlížel se za děním před přestávkou.

Z první nebezpečné rány Severočechů však inkasoval rozhodující gól. „Trošku jsem počítal s tím, že se bude snažit pravačkou spíše obstřelit obránce a vlastně i mě. Ale najednou to trefil šajtlí po mé pravé ruce. Čekal jsem do poslední chvíle. Musím uznat, že to vyřešil krásně," pokrčil smířlivě rameny Švenger.

„Nechci hodnotit, jestli nás první branka zlomila a naše defenziva se zhroutila. Každému mužstvu, které vstřelí v zápase první gól, se hraje lépe a získá převahu. Pro Jablonec to pak bylo snadnější," přemítal Švenger.

Chybí odhodlání

Zatímco zamezil skvělými zákroky ještě většímu přídělu, spoluhráči byli v ofenzivě neškodní. „Naším největším problémem je klid v předfinální fázi. V prostoru, kde se rozhodují zápasy, ztrácíme balóny a až příliš kazíme. Absolutně nám chybí odhodlání dojít si pro faul nebo snaha z nebezpečného prostoru střílet," posteskl si Rada.

Pražané tak do příštího souboje s Příbramí vstoupí zdeptáni sérii osmi zápasů bez výhry. Ba co více, na jaře ještě svěřenci trenéra Romana Pivarníka neskórovali. „Vlastně si ani sérii bez tří bodů nepřipouštím, protože byla zimní pauza," nedělal si těžkou hlavu Rada. „Já na nějaké série rovněž nejsem. Neřeším, jestli jsme osm zápasů nevyhráli. Hlavní je dělat body s mužstvy, která jsou ohrožená stejně jako my," mínil Švenger. „Příbram musíme prostě porazit," plánoval odhodlaně Rada.

Reklama

Související témata: