Hlavní obsah

Nejlepším plejmejkrem kola se stal Zeman, běžcům vládl Trávník

Praha

V parádním světle se při svém prvním jarním startu ukázal rychlonohý záložník Příbrami Martin Zeman. Za nahrávky do gólových šancí si v 18. kole fotbalové Synot ligy dokonce vysloužil hned 34 bodů, čímž výrazně překonal všechny ostatní a suverénním způsobem ovládl Chance index - plejmejkři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Vjačeslav Karavajev (vpravo) se snaží obrat o míč příbramského záložníka Martina Zemana.

Článek
Fotogalerie

Nebývá zvykem, aby někdo ovládl Chance index takovým způsobem, jako se to v uplynulém kole povedlo právě Zemanovi. Hbitý středopolař Příbrami byl nejaktivnějším hráčem zápasu s Boleslaví a téměř neustále hledal své spoluhráče, což podtrhl hned dvěma gólovými asistencemi.

Kmenový fotbalista Sparty připravil branky pro Tomáše Pilíka s Romanem Bednářem, přičemž hlavně při první trefě prokázal záblesk své geniality. Až nečekaně hladce se zbavil bránícího soupeře a pak milimetrovým centrem posadil míč na hlavu Pilíka.

Za všechny nahrávky do šancí inkasoval Zeman úctyhodných 34 bodů, síť ale mohl rozvlnit i on sám. Ve 37. minutě se ocitl sám před Hruškou, pokusem na přední tyč ho ale nepřekonal.

Ještě dodejme, že na pozicích za Zemanem se v Chance index - plejmejkři umístili slávista Karel Piták (21 b.) se sparťanem Markem Matějovským.

V bežeckých kategoriích triumfoval Trávník

V 18. kole vznikla zajímavá situace. Nejlepším sprinterem a maratóncem se totiž vůbec poprvé v sezóně stal tentýž hráč, a to Michal Trávník ze Slovácka. Stejně rychle jako on už dokázal běžet pouze srbský záložník Vukadin Vukadinovič.

Na hřišti Jihlavy urazil mládežnický reprezentant Trávník ve sprintu 303 metrů. Sekundovat mu dokázal už jen srbský středopolař Slavie Vukadin Vukadinovič, který v rychlosti vyšší než 25 km/h zaznamenal navlas stejné číslo. Na rozdíl od Trávníka ale bral o víkendu pouze bod ze zápasu s Teplicemi.

Metu 300 metrů už o víkendu nepřekonal žádný jiný hráč, na třetím místě skončil teplický Egon Vůch (293 m).

Teprve dvacetiletý Trávník ale triumfoval také mezi maratónci! A tady se už na čele usídlil zcela sám, neboť proti Jihlavě naběhal parádních 12 927 metrů. I proto tak Slovácko odčinilo předešlý nezdar s Jabloncem a získalo kýžené tři body, k čemuž vydatně přispěl také střelec jediného gólu Luboš Kalouda.

Ten byl mezi maratónci celkově čtvrtý, před ním se možná trochu překvapivě umístili Simon Deli ze Slavie s příbramským Martinem Kramešem. Dosavadnímu maximu, které s více než 14 tisíci metry drží Tomáš Ďubek z Liberce, se však ani jeden nepřiblížil.

Reklama