Hlavní obsah

Barošova absence příčinou bídných výkonů není, mínil zklamaný Frňka

Dva góly během necelých dvou minut srazily Baník do kolen. Jihlavští fotbalisté brali v předehrávce 25. prvoligového kola tři body především za výtečný výkon v první půli.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Ostravy Petr Frňka při utkání v Jihlavě.

Článek

„Zase jsme si v kabině předsevzali, jak budeme makat a bojovat. A na hřišti to nebyla pravda," posteskl si po prohře 0:2 zklamaný kouč Ostravy Petr Frňka. „V naší hře mně chyběla poctivost a zodpovědnost. Do pauzy jsme mohli klidně inkasovat ještě další dvě branky. Nerad bych bezprostředně po utkání činil nějaké závěry, protože jsem pořádně naštvaný. Budu se muset ovšem i já zamyslet, zda dávám šanci v základní sestavě těm správným hráčům," začal trenér hledat chyby u sebe.

Nevymlouval se na absenci zraněného útočníka Baroše. „Je to pro nás klíčový borec, avšak v tom, že nehrál, příčina bídného výkonu netkvěla," tvrdil Frňka.

Obránce Baníku Vojtěch Štěpán souhlasil, že první poločas odehrálo jeho mužstvo hrůzostrašně. „Nechali jsme si dát laciné góly a sami jsme naopak nebyli vůbec nebezpeční. Pak jsme se sice výrazně zlepšili, avšak kontaktní gól se nám vstřelit nepodařilo. Už to ale po změně stran nebylo z naší strany zdaleka tak špatné," snažil se najít na nepovedeném střetnutí aspoň nějaký klad.

Střela sedla parádně, liboval si Kliment

Jihlavští navázali před svými fandy na předchozí nečekaný triumf na Slavii. Oba góly zaznamenali už v úvodní čtvrthodině, po Harbovi, který se trefil z téměř nulového úhlu, přidal druhou branku z velké dálky záložník Jan Kliment.

„Střela mi sedla parádně. Jsme samozřejmě spokojeni s výsledkem, byť po přestávce už nebyl náš výkon zdaleka optimální," říkal Kliment, který byl za stavu 2:0 faulován ve vápně Frydrychem, ale sudí Marek penaltu neodpískal. „Myslím, že ji nařídit mohl. Vždyť jsem jasně cítil, jak mi křuplo v koleni, a raději jsem se pak nechal vystřídat," líčil.

Luděk Klusáček, kouč fotbalistů z Vysočiny, by byl ještě spokojenější, kdyby jeho mužstvo zvýšilo na 3:0. „Šance jsme na to měli. Mohli jsme dohrát zápas v úplném klidu. I tak jsme ovšem utkání kontrolovali, o naší výhře nebylo pochyb. Jsem rád, že jsme prestižní střetnutí zvládli s nulou," liboval si Klusáček, jehož těší, že Jihlavští jsou už ve značném předstihu zachráněni. „S tím se ale neuspokojíme. Chceme ve zbytku sezóny poskočit v tabulce co nejvýš," předsevzal si.

Reklama

Související témata: