Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 2:0Dvě Škodovy trefy ukončily jarní trýzeň Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Škoda 1 : 0
90. Škoda 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Jarní slávistická trýzeň je u konce, neboť po osmi kolech bez výhry i Beránkův tým zvítězil a v duelu 26. ligového kola získal tři body. Hlavička kanonýra Škody hned v první minutě a jeho druhá trefa v poslední minutě stačily k tomu, aby porazil k sestupu už téměř odsouzené České Budějovice. Ty po prohře v Edenu ztrácí na čtrnáctý Liberec osm bodů, což je čtyři kola před koncem soutěže ztráta téměř nedostižná. Zvláště vzhledem k výkonům, jimiž se Jihočeši na jaře prezentují a z nichž nevybočili ani na Slavii.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z gólu.

Článek

Začátek měli Pražané doslova snový. Hned při první útočné akci se položil do centrovaného balónu Škoda a hlavou zamířil přesně. Šestnáctým gólem v sezóně dostal Slavii do rychlého vedení, takže té se hrálo pochopitelně mnohem lépe. Na hřišti to podle toho v úvodu střetnutí vypadalo, neboť na Křížka se valila jedna akce za druhou. Brankář Jihočechů však vytáhl skvělý zákrok jak při pokusu Vukadinoviče, tak i hlavičce Latky a následné dorážce Škody.

Ciprův tým tak ještě žil a dýchal. A než se naplnila desátá minuta, nadechl se téměř zhluboka. Funda totiž trefil tyč a domácí najednou zjistili, že tonoucí České Budějovice mohou být nebezpečné. Nic na tom neměnilo, že se v Edenu vlastně soustavně bránily a jen čekaly, zda se jim nabídne příležitost k nějakému výpadu.

Pár se jich sice Jihočechům nabídlo, jenže při jejich realizaci a hlavně pak zakončení byli neškodní, jako po celé dosavadní jaro.

Slavia se snažila zápas kontrolovat a přidat gól jistoty, jenže vypadla z tempa i rytmu a v její hře to začalo evidentně skřípat. Najednou jako by se dostavil strach a obavy, aby o vedení a výhru nepřišla. Zvláště, když Vukadinovič velkou šanci nezužitkoval a hosté se osmělovali čím dál víc.

Nakonec ale Pražané přece jen dovedli zápas do vítězného konce, protože dravý Škoda přidal v poslední minutě druhou branku. Po osmi kolech tak i Slavia okusila, jak chutná ligová výhra a tím pádem i záchrana.

Slavia - České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 1.  a 90. Milan Škoda. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Ratajová. ŽK: Bílek - Machovec, Varadi. Diváci: 4493.
Slavia: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Tamás - Deli, Piták - V. Vukadinovič (77. Mikula), Kenija (58. Hrubý), Zmrhal (69. Baéz) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Volešák (58. Chrien), Kladrubský - Pešek, Řezáč (64. Benát), Funda (67. Michal Škoda) - Varadi. Trenér: Cipro

Reklama

Související témata: