Hlavní obsah

Šádek se vzdal kandidatury do výkonného výboru FAČR

Generální manažer fotbalistů Plzně Adolf Šádek stáhl svou kandidaturu do výkonného výboru Fotbalové asociace ČR. Původně ho ligové kluby přihlásily do boje o post za ligu po bývalém řediteli Teplic Františku Hrdličkovi, který loni zemřel. Jelikož však Plzeň už má ve fotbalové vládě zastoupení v osobě majitele Tomáše Paclíka, rozhodl se nominaci klubů nepřijmout a z boje odstoupil. Valná hromada tak 5. června bude vybírat mezi manažerem Dukly Michalem Prokešem a ředitelem Hradce Králové Richardem Juklem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek (vpravo) během plzeňských oslav.

Článek

"Velmi si vážím důvěry ligových klubů, které mě na tento post nominovaly. Beru to jako ocenění práce celé Viktorie Plzeň, která ušla za poslední sezóny dlouhou fotbalovou cestu," uvedl Šádek v prohlášení. "Nicméně vzhledem k faktu, že FC Viktoria Plzeň již má ve Výkonném výboru FAČR zastoupení, kandidatury se touto oficiální formou vzdávám," dodal.

Momentálně má profesionální fotbal ve výkonném výboru trojí zastoupení v osobách místopředsedy asociace Dušana Svobody (Sparta), Josefa Lébra (Olomouc) a Tomáše Paclíka (Plzeň).

Po valné hromadě se k nim přidá čtvrtý. Ve středu FAČR potvrdila, že do páteční uzávěrky kandidátek podali přihlášku tři uchazeči Jukl, Prokeš a Šádek. Kandidáty ještě před valnou hromadou musí vzít na vědomí výkonný výbor, který zasedne 2. června.

Reklama

Související témata: