Hlavní obsah

O pohárech si v Teplicích mohou nechat jen zdát. Rada bude hráčům rázně domlouvat

Praha

Fotbalisté Teplic předvedli kolaps, který si jejich kouč Petr Rada nedovedl vysvětlit. Na Dukle sice brzy vedli gólem Kapolonga, v rozmezí 26 minut však inkasovali pět branek a z Julisky odjeli s debaklem 1:5.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický trenér Petr Rada nechápal tristní výkon svých svěřenců na Julisce.

Článek

„A to jsme ještě měli štěstí, že jsme zblokovali tři gólové střely. Výkon všech hráčů nebyl takový, jaký měl být, porážka je tristní," zlobil se Rada.

Jeho svěřenci po přestávce notně „plavali" v defenzívě, mnohým z nich bylo zatěžko zařadit zpátečku. Při páté brance Dukly se nabízel obrázek spíše z duelů starých gard: na trio obránců hostů se řítila pětice Pražanů, zbylých sedm Severočechů zamrzlo na polovině hřiště.

„Lámu si hlavu, proč nebránili. Určitě ode mě nedostali pokyny, aby takhle otevírali hru. Přišlo mi, že byli myšlenkami někde úplně jinde," krčil rameny Rada, který se chystá hráčům rázně domluvit.

„Před každým zápasem jim říkám, že se nemusí dařit, ale musejí mít patřičný přístup. A pak dostaneme tři góly z brejků. Bránění hráčů viděl každý..." povzdechl si Rada. Severočechy převzal těsně před vstupem do jara po nečekané abdikaci Zdeňka Ščasného. Získal s nimi 17 bodů, jeho svěřenci obrali mistrovskou Plzeň i třetí Jablonec, málem i druhou Spartu.

„Tahle porážka ale předchozí solidní výsledky a výkony smazala, je to hodně k zamyšlení," smutnil kouč, který odmítl, že by Tepličtí byli svázaní kvůli bojům o pohárové příčky, které se jim porážkou definitivně vzdálily. „Nebylo to o svázanosti, hráči jsou na tlak zvyklí," prohlásil Rada.

Reklama

Související témata: