Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Dukla se odvázala, dědkovi Blažkovi vyšlo loučení

Praha

Většina podstatných otazníků už je zodpovězena, ofenzivní stavidla se otevřela a v sobotu padl rekordní počet gólů v této sezóně. Adeptů do ideální jedenáctky 29. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz bylo víc než dost. Nejvíc, celkem tři, dodala pražská Dukla, která si na Julisce zastřílela a konto Teplic nakonec zatížila pěti brankami.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 29. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz.

Článek

Dlouholetý hráč Dukly Petr Rada se na lavičce Teplic mohl uvztekat, ale nebylo by mu to nic platné. Pražané se rozjeli a zastavit se už nedali. Vynikající výkon předvedl záložník Čajič, dvěma trefami se blýskl Přikryl a z obrany kanonádu podpořil Karavajev.

Mistrovské Plzni nepomohl v Ďolíčku ani čiperný Pilař, který dal dokonce gól hlavou. Hrdinou duelu byl autor hattricku Bratanovič, a tak se radovala Bohemka. Sparta i o deseti v pohodě vyhrála v Českých Budějovicích. Nádherný gól tam vystřihl Kadlec, vysoký standard potvrdil také obránce Kadeřábek.

Jihlava výrazně porazila Liberec v utkání, v němž se s kariérou loučil veterán Blažek. Měl práce dost a čisté konto udržel. Ústřední postavou Vysočiny pak byl mladý Kliment. Také Jablonec nad Ostravou zvítězil 4:0, dva góly si připsal Kopic a jeden stoper Pernica.

Sestava 29. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Blažek (Jihlava) - Kadeřábek (Sparta), Pernica (Jablonec), Karavajev (Dukla) - Kadlec (Sparta), Kopic (Jablonec), Čajič (Dukla), Pilař (Plzeň) - Bratanovič (Bohemians), Kliment (Jihlava), Přikryl (Dukla).

Reklama